Dünya Basınında Bugün

Dünya basınında bugün | ABD'nin "üzücü gerçeği"

Farklı ülkelerin gazeteleri bugün ilk sayfalarına neleri taşıdı?

15 Kasım 2019 09:12

T24 Dış haberler

Britanya'da sağlık sisteminin problemleri seçime kısa süre kala hükümet için problemler yaratmaya devam ediyor. ABD'nin California eyaletinde bir lisede silahlı saldırı meydana geldi. Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Başkanı Nancy Pelosi, ABD Başkanı Donald Trump'ı yolsuzlukla suçladı. İtalya'nın Venedik kentindeki büyük su baskını sürüyor. Lübnan’da siyasetçiler eski Maliye Bakanı Mohammad Safadi’yi yeni hükümetin başbakanı olarak aday göstermek konusunda anlaştılar

15 Kasım 2019 tarihinde dünya basınında öne çıkan bazı başlıklar şöyle: 

The Guardian | 6 yıldır Manus adasında tutuklu olan İranlı Kürt gazeteci: Oraya asla dönmeyeceğim, özgür olmak istiyorum

İranlı Kürt gazeteci Behruz Boocani, Avustralya'nın Manus Adası'ndaki sığınmacı merkezinde altı yıldır zorla tutulduktan sonra özgürlüğüne kavuştu. Göçmenlerin sesini dünyaya duyuran Boocani, “Sığınmacı' diye bir etiket değil, bir insan olabildiğim bir yere gitmek istiyorum" dedi.


The Independent | Britanya hastanelerinde ‘acil’ krizi: Johnson baskı altında

Britanya’nın Ulusal Sağlık Sistemi’nde yaşanan kriz Başbakan Boris Johnson’a yönelik ciddi tepkilere neden oldu. Dün gece ülkedeki hastanelerin acil servisleri son yılların en kötü hizmet noktasına geldi. Buna göre dün gece 4 hastadan biri hastanelerin acil bölümlerinde 5 saatten fazla beklemek zorunda kaldı. İşçi Partisi kabineyi suçlayarak Sağlık Bakanı Matt Hancock’un sağlık sistemi hakkında “Hiç olmadığı kadar iyi” sözünü hatırlattı.


New York Times | "Üzücü gerçek": Öğrenci okulda iki kişiyi öldürdü

ABD'nin California eyaletinde 16 yaşındaki bir çocuk doğum gününde okula götürdüğü silah ile önce 5 sınıf arkadaşını, sonra da kendini vurdu. Saldırıda 15 yaşında bir kız ve 14 yaşındaki bir erkek çocuk hayatını kaybetti. Yetkililer 7.30 sularında meydana gelen saldırıda şüphelinin son olarak silahı kendine çevirdiğini ve durumunun kritik olduğunu söyledi. New York Times, bu saldırının ABD'li aileler için tekerrür eden kabuslara haline gelen silahlı saldırıların başka bir örneği olduğunu yazdı.


The Washington Post | Demokratlar suçladı: Trump yolsuzluk yaptı

WaPo'nun aktardığına göre ABD Başkanı Donald Trump'a açılan azil soruşturması kapsamında ulaşılan yeni kanıtlar potansiyel olarak Trump'ı direkt olarak gücünü kötüye kullanmakla suçlayabilir. Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi, Trump'ın Ukrayna hükümetine baskı için askeri para yardımını beklettiğini belirterek Başkan'ı "yolsuzlukla" suçladı.


Moscow Times | Şiddet devam ederken Rusya, Bolivya'nın geçici liderini tanıdı

RIA Novosti'nin Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov'a dayandırdığına göre Kremlin, ülkede yeni bir seçim yapılana kadar Bolivya'nın geçici lideri Jeanine Añez'i tanıyacak. Evo Morales geçen hafta askerin baskısı ve haftalarca süren şiddetli protestolar sebebiyle istifa etmek zorunda kalmıştı.


Le Monde | Venedik: Şehrin yarısı sular altında

İtalya’nın turizm şehri Venedik son günlerde ciddi bir su baskınıyla karşı karşıya. Şehirde su seviyesi 1 metre 87 cm’yi aşarken bu miktarın 1966 yılından beri en yüksek seviye olduğu belirtildi. Su baskının yarattığı tahribatın şimdiden 1 milyar euroyu geçtiği tahmin ediliyor.


Al Arabiya | Lübnan’da yeni hükümet için adım adım

Lübnan’da siyasetçiler eski Maliye Bakanı Mohammad Safadi’yi yeni hükümetin başbakanı olarak aday göstermek konusunda anlaştılar. Ülkede haftalardır süren protestoların ardından istifa eden Başbakan Saad Haariri’nin de içinde bulunduğu toplantıda Lübnan’ın önde gelen Sünni politikacısının yanı sıra Amal ve Hizbullah’tan da yetkililer bulunuyordu. Lübnan’da yeni hükümetin siyasetçiler ve teknokratlardan oluşması planlanıyor.