Dünya Basınında Bugün

Dünya basınında bugün | "ABD'de bölünmüş Temsilciler Meclisi azil soruşturmasını destekledi"

Farklı ülkelerin gazeteleri bugün ilk sayfalarına neleri taşıdı?

01 Kasım 2019 09:27

T24 Dış haberler

Britanya'nın gündeminde Avam Kamarası Başkanı John Bercow'un son konuşmasını yapıp görevden ayrılması var. ABD'de Demokratların kontrolündeki Temsilciler Meclisi, Başkan Trump'a açılan azil soruşturmasını onayladı. Fransız gazetesi Le Monde'un yayımladığı araştırmaya göre sosyal medya uygulamaları gençlerde 'ekran bağımlılığı' yaratıyor. Rusya'nın gündeminde ise Mozambik'te ölen Rus paralı askerler var.

1 Kasım 2019 tarihinde dünya basınında öne çıkan bazı başlıklar şöyle...

The Guardian | Bercow, Avam Kamarası’nda son kez konuştu

Brexit sürecinde aldığı kritik kararlarla öne çıkan, Britanya Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'ının Başkanı John Bercow dün son konuşmasını yaptı. Bercow’un görevinden ayrılmadan önce yaptığı son konuşmada gözleri doldu.


The Independent | Siyasi partilere sosyal medya reklamcılığında ‘şeffaflık’ uyarısı

Seçim kampanyası süreçlerinde sosyal medyanın önemi hiç olmadığı kadar önemli bir hal alırken siyasi partilere bu süreçte reklamları konusunda şeffaflık uyarısı geldi. Twitter’ın siyasi reklamlara yer vermemeye yönelik kararının Avam Kamarası, Cambridge Analytica skandalını da hatırlatarak siyasi partilerin veri odaklı reklamları düzenlerken daha şeffaf olması gerektiğini söyledi.


New York Times | Bölünmüş Temsilciler Meclisi azil soruşturmasını destekledi

ABD Başkanı Donald Trump'a açılan azil soruşturması Temsilciler Meclisi'nde 196'ya 232 oyla Temsilciler Meclisi'nde kabul edildi. NYT, oylamanın ülkedeki siyasi bölünmüşlüğü bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade etti. Bu vesileyle ABD'nin modern tarihinde üçüncü kez görevdeki bir başkana karşı azil soruşturması başlatılmış oldu. Yapılan oylama, soruşturmanın kurallarını da belirlemiş oldu. 


The Washington Post | Temsilciler Meclisi oylaması soruşturmada yeni bir evre başlattı

The Washington Post da Trump'a açılan azil soruşturmasının Temsilciler Meclisi'nde onaylanmasını manşetine taşıdı.


Moscow Times | Kaynaklar: 7 Kremlin bağlantılı paralı asker Ekim ayında Mozambik'te öldürüldü

Moscow Times'a konuşan ordu kaynaklarına göre Rus Wagner Grubu'ndan 7 paralı asker Ekim ayında Mozambik'te iki ayrı "pusuda" öldürüldü. Saldırıların IŞİD destekli gruplar tarafından yapıldığı belirtildi.


Le Figaro | Araştırma: Sosyal medya uygulamaları gençlerde ekran bağımlılığı yaratıyor

Araştırmaya göre 17 yaşındaki 5 gençten 3’ü günde en az 4 saatini herhangi bir ekranın önünde geçiriyor. Bu sürenin çoğu gençler için sosyal medya uygulamalarını takip etmekle geçiyor.


Al Arabiya | Kasım Süleymani'den Halk Seferberlik Güçleri'ne: Yetkililer Bağdat görüşmesinde Irak Başbakanı'na destek verece

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Generali Qassem Soleimanı, Irak’ın ‘Halk Seferberlik Güçleri’ne eylemler süresince Irak Başbakanı Adil Abdul Mahdi’yi destekleme görevi verdi. Reuters’a konuşan kaynaklar İran’ın protestolar sonucunda Irak’ta hükümetin düşmesini engellemek için müdahale ettiğini aktardı.