Dünya

Dünya Bankası, Bitcoin'i yasal para birimi olarak kabul eden El Salvador'un uygulama sürecine destek olmayı reddetti

18 Haziran 2021 11:56

Dünya Bankası, El Salvador'un Bitcoin'i yasal para birimi olarak kabul etmesinin ardından uygulama konusundaki yardım talebini reddetti.

BBC'de yer alan habere göre, Dünya Bankası, El Salvador'un Bitcoin'i yasal para birimi olarak kullanma kararına yönelik, şeffaflık ve Bitcoin madenciliğinin çevreye olumsuz etkileri endişesi olduğunu açıkladı. 

Dünya Bankası'nın uygulamada yardım etmeyi reddetmesi, El Salvador'un Bitcoin'i ülke genelinde üç ay içinde kabul edilen yasal para birimi hâline getirmekte zorlanmasına yol açabilir. 

Dünya Bankası Sözcüsü, yaptığı açıklamada "El Salvador'a para birimi şeffaflığı ve düzenleyici süreçler gibi çeşitli alanlarda yardımcı oluyoruz. Hükûmet, Bitcoin konusunda bizden destek talep etse de bu, Dünya Bankası'nın destekleyebileceği bir şey değil" dedi. 

TIKLAYIN - El Salvador, Bitcoin'i yasal para birimi kabul eden ilk ülke oldu

 

El Salvador Maliye Bakanı Alejandro Zelaya, Dünya Bankası'ndan teknim yardım talebinde bulunduğunu açıklamıştı. Zelaya, IMF'yle de Bitcoin konusunda görüşmeler olduğunu, IMF'nin uygulamaya "karşı olmadığını" söylemişti. Öte yandan IMF, El Salvador'un Bitcoin kararının "makroekonomik, finansal ve hukuki sorunlar yaratabileceğini" söylemişti.