Kültür-Sanat

Diyarbakır Belediyesi’nin kayyım yönetimi Kitap Fuarı’na otobüs tahsis etmedi

Belediye, göreve hazır otobüs bulunduğu halde, "şoför yetersizliği" gerekçesiyle fuar ulaşımına desteği vermedi

28 Eylül 2019 14:44

Diyarbakır’da bu yıl yedincisi düzenlenen TÜYAP Kitap Fuarı ulaşım engeli ile karşılaştı. Kayyım yönetimindeki HDP Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl belediye otobüsü tahsis edilmediği için kitap fuarına katılmak isteyenler yaklaşık yarım saat yürümek zorunda kaldı. 

Bu yıl yedincisi düzenlenen TÜYAP Kitap Fuarı, Diyarbakır kent merkezine yaklaşık 6-7 kilometre uzaklıktaki bir alanda düzenleniyor. Diyarbakırlı kitapseverler, daha önce düzenlenen 6 kitap fuarına ya özel araçları ya da belediyenin tahsis ettiği toplu taşıma araçlarıyla ulaşabiliyordu. 31 Mart seçimlerinin ardından HDP’li belediye başkanlarının görevden alınması ile kayyım yönetimine geçen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bu yılki kitap fuarına belediye otobüsü seferleri düzenlemedi. Belediye yönetiminin göreve hazır otobüs olmasına rağmen ‘şoför yetersizliği’ gerekçesiyle fuara ulaşım desteği vermediği öğrenildi.

Yayıncılar Birliği Başkanı, açılışta konuştu

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, TÜYAP işbirliğiyle 28 Eylül - 6 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenen 7. Diyarbakır Kitap Fuarı'nın açılışında konuştu. 

Konuşmasında, geçen yılın aynı ayına göre %1,20; bu yılın 8 aylık toplamına göre ise genel olarak %0,31’lik düşüş olduğunu kaydeden Kocatürk, Türkiye Yayıncılar Birliği’nin, okuma kültürü konusunda çalışmaya kararlı olduğunu ifade etti. Sözlerinin devamında T.C. Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı tarafından yürütülen Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı kapsamında hibe alarak hayata geçirdikleri Okuma Kültürünü Yaygınlaştırma (OKUYAY) Platformu’na değinen Kocatürk, yürüttükleri çalışmalar hakkında da bilgi aktardı.

Diyarbakır Kitap Fuarı'ndan 75 etkinlik 

Bugün 130 yayınevinin katılımıyla başlayan Diyarbakır Kitap Fuarı, 6 Ekim'e kadar kitapseverlerin ziyaretine açık olacak. Girişlerin ücretsiz olduğu fuar, her gün saat 10.00-19.30 arası ve fuarın son günü olan 6 Ekim'de 10.00-19.00 saatleri arasında hizmet verecek. 

Aralarında Ahmet Telli, Mine Söğüt, Altan Öymen, Aytül Akal, Ahmet Şimşirgil, Latife Tekin, Kemal Varol, Şeyhmus Diken, Gaye Boralıoğlu ve İsmail Beşikçi'nin de bulunduğu pek çok yazar fuar kapsamında okurlarla bir araya gelerek toplamda 75 kültürel etkinlik gerçekleştirecek.