Gündem

Diyarbakır Barosu'ndan Adalet Bakanı'na 'Leyla Güven' çağrısı

"Can kaybı ve kalıcı sağlık sorunları yaşanmadan çözüm getirilmesini istiyoruz"

27 Şubat 2019 01:53

Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, HDP Hakkari Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Leyla Güven ve cezaevlerinde 317 tutuklunun devam ettirdiği açlık grevi eylemlerine dikkat çekerek, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e çağrı yaptı. 

"1 Mart tarihinden süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi eylemlerinin yaygınlaşacağı" iddiasını T24'e değerlendiren Cihan Aydın, can kaybının yaşanmaması için girişimlerin devam ettiğini söyledi. Adalet Bakanlığı'na daha önce mektup gönderdiklerini hatırlatan Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, “açlık grevinde olan başta Leyla Güven olmak üzere diğer tüm tutukluların yaşamlarının daha fazla tehlikeye girmemesi için ulusal mevzuat ve uluslararası sözleşmelerce güvence altına alınan avukat-müvekkil görüşme hakkının, Öcalan dahil olmak üzere; her zaman ve her koşulda eşit ve ayrımsız bir şekilde her tanınması gerektiğini” söyledi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, "Başından beri girişimlerimiz var, ancak şu ana kadar bir sonuç almış değiliz. Açlık grevi eyleminin bir hak arama yöntemi olarak tercih edilmesini doğru bulmuyoruz. Ancak haklı ve hukuki meşru taleplerin de takipçisi olmaya devam edeceğiz. Adalet Bakanlığı'nın bu konuda adım atmasının önünde bir engel yok. Can kaybı ve kalıcı sağlık sorunları yaşanmadan çözüm getirilmesini istiyoruz. Adalet Bakanlığı'na lütfen gereğini yapın diyoruz" dedi.