Gündem

Diyanet'ten Ankara Barosu yöneticileri hakkında suç duyurusu

27 Nisan 2020 17:18

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ankara Barosu yöneticileri hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama', 'Nefret ve ayırımcılık' ve 'Hakaret' suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

TIKLAYIN - Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, LGBTİ+'ları hedef gösterdi: 'Nesli çürütüyor'

Ankara Barosu, LGBTİ+'ları hedef gösteren Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a tepki göstermişti. Barodan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Görevde olduğu süre boyunca çocuk tecavüzcülerine gözlerini kapatıp kadın düşmanlığının manevi zeminini dini söylemlerle meşrulaştırma çabası karşılığında maaş alan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın deprem, LGBTİQ+, kadın ve çocuk söylemlerine rağmen halen görevde kalması durumunda, sonraki konuşmasında halkı ellerinde meşalelerle meydanlarda cadı diye kadın yakmaya davet etmesi kimseyi şaşırtmamalıdır.

"Şaşkınlığımız; sesi çağlar öncesinden gelen bu şahsın, bir devlet kurumunun başında oturup söylemini kutsal sayılan değerler üzerine inşa ederek halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmesindeki kan kokan cüreti sebebiyledir. Aldığımız ibretse, anılan şahsın içinde bulunduğu takvim yılında yaşamasına rağmen bundan sekiz-dokuz nesil önceki büyükleriyle aynı zihinsel ve dogmatik sınırlara sahip olmak için insan onuruna karşı gösterdiği büyük direnişten kaynaklanmaktadır. Anılan şahsı ve ona hak veren zihniyeti büyük bir şaşkınlık ve ibretle kınadığımızı tüm kamuoyuna saygıyla arz ederiz."

TIKLAYIN - Ankara Barosu: Anayasa ile güvence altına alınan din ve vicdan hürriyetinin her zaman savunucusu olduk

AKP'den tepki

Açıklama sonrası Ankara Barosu'na Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve AKP'li yöneticiler de Ankara Barosu'na tepki göstermişti.

TIKLAYIN - Adalet Bakanı: Ankara Barosu'nun açıklamasını esefle kınıyorum

TIKLAYIN - AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Ankara Barosu'nun Ali Erbaş hakkındaki faşist açıklama terbiyesizliktir