Gündem

Diyanet İşleri Başkanı, Mursi için gıyabi cenaze namazı kıldırdı

Mısır'da askeri darbeyle iktidardan uzaklaştırılan 67 yaşındaki Mursi, "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı mahkeme salonunda vefat etmişti

18 Haziran 2019 13:53

Mahkeme salonunda hayatını kaybeden Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Ankara'da gıyabi cenaze namazı kılındı. Hacı Bayram Camii'nde gerçekleşen cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. 

Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olan daha sonra darbeyle devrilen Muhammed Mursi dün mahkeme salonunda hayatını kaybetti. Mursi'nin cenazesi sabah saatlerinde ailesi tarafından defnedildi. 

Ankara'da Mursi için gıyabi cenaze namazı gerçekleştirildi. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın kıldırdığı cenaze namazına TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç da katıldı.

Gıyabi cenaze namazına katılan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, namaz sonrası camide toplanan vatandaşlara hitap etti.

Ne olmuştu?

Mısır'da askeri darbeyle iktidardan uzaklaştırılan 67 yaşındaki Mursi, "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı mahkeme salonunda vefat etmişti.Muhammed Mursi, eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'i istifaya zorlayan 2011 yılındaki halk devriminin ardından 2012'de ülke tarihinde demokratik yollarla göreve gelen ilk Cumhurbaşkanı olmuştu. 

Mursi, 3 Temmuz 2013'te dönemin Savunma Bakanı ve ardından Cumhurbaşkanı olan Abdulfettah es-Sisi tarafından gerçekleştirilen askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılmıştı. 

Mısır devlet televizyonunda, "Muhammed Mursi'nin iyi huylu bir tümörü bulunduğu, sürekli tıbbi gözetim altında olduğu ve ölümünün kalp krizinden kaynaklandığı" iddia edilmişti.

Mısır Başsavcılığı daha önce yaptığı açıklamada, Mursi'nin hastaneye getirildiğinde vefat etmiş olduğunu bildirmişti.