Gündem

Dişini çektiği kişinin 15 gün sonra hayatını kaybetmesi üzerine şikâyet edilen 'seyyar dişçi' mahkemece tutuklandı

Dişçi Hüseyin Arslan, 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan tutuklandı

28 Kasım 2019 19:25

Antalya'nın Serik ilçesinde dişlerini çektirdikten sonra oluşan apse nedeniyle fenalaşıp, yaşamını yitiren Durmuş Ay'a (39) operasyonu yaptığı iddia edilen ve 'seyyar dişçi' olarak tanınan sahte dişçi Hüseyin Arslan yakalandı. Savcılıktaki ifadesinde Ay'ın yalnızca 1 dişini çektiğini söyleyen Arslan, 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan mahkeme tarafından tutuklandı.

Serik'e bağlı Merkez Mahallesi'nde oturan Ay, 25 Kasım akşamı halsizlik ve solunum sıkıntısı şikâyetleriyle hastaneye götürüldü. 15 gün içerisinde birkaç dişini çektirdiği tespit edilen şahsın, dişinde çekimden sonra apse oluştuğu ve boyundan aşağı yayılan enfeksiyon sonrasında şoka girdiği belirlendi. Serik Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılan Ay, solunum sıkıntısı nedeniyle cihaza bağlanırken, doktorların kalp masajıyla tedaviye destek vermesine rağmen kurtarılamadı.

Eski eşi şikâyette bulundu

Ay'ın eski eşi ve 3 çocuğunun annesi Müjgan Korkmaz, olayla ilgili Serik Emniyet Müdürlüğü'ne gidip, Ay'ın apseli olan 5 dişinin 'seyyar dişçi' olarak bilinen Arslan tarafından çekildiğini iddia ederek, şikâyetçi oldu. Serik Cumhuriyet Savcılığı'nın olayla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında polis ekipleri Arslan'ın yerini tespit etti. Bugün düzenlenen operasyonla Arslan gözaltına alınarak polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusundan sonra tutuklanma istemiyle mahkemeye çıkarılan Arslan, 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan tutuklandı.

Polis, Arslan'ın adliyeye getirilişi sırasında, basın mensuplarının görüntü almaması için özel araçla adliye binasının bodrum katından giriş yaparken şüpheli de buradan binaya alındı.

Dişi babasından kalma kerpetenle çekmiş

Arslan, verdiği ifadede yaklaşık 20 yıldır Serik'te oturduğunu, ilkokul mezunu olduğunu ve babası Nahsen Arslan'ın yıllardır diş çekimi işleri yaptığını, bu işi de babasından öğrenerek sürdürdüğünü söyledi.  Ay'ı yaklaşık 15 yıldır tanıdığını ve ailecek görüştüklerini anlatan Arslan, Durmuş Ay'ın kendisini telefon ile aradığını ve dişini çekmesini istediğini, bunun üzerine Ay'ın iş yerine gittiğini, diş çekmekte kullanılan babasından kalma diş çekme kerpeteni ve eczaneden aldığı lokal sprey uyuşturucuyu da yanında götürdüğünü aktardı. Spreyi sıktıktan sonra 5 dakika beklediğini, daha sonra getirdiği kerpetenle Durmuş Ay'ın sadece sol alttaki sallanan azı dişini çok uğraşmadan çektiğini kaydeden Arslan, diş çekiminden sonra Durmuş Ay'ın ağzından kan gelince tuzlu su ile gargara yaptırdığını, kan durduktan sonra da kendisine hastaneye giderek ağrı kesici ve antibiyotik almasını söylediğini belirtti. Arslan, diş çekimi sırasında sadece ikisinin olduğunu, olayı başka kimsenin görmediğini aktardı.

5 diş çektiği suçlamalarını kabul etmedi

24 Kasım pazar günü Ay'ın çocuklarından birinin kendisini aradığını, babasının rahatsızlandığını ve kendisine 'hastaneye götürelim' dediğini söyleyen Arslan, kendisinin ilçe dışında olduğu için gelemeyeceğini ve hastaneye gitmelerini söylediğini ifade etti. 25 Kasım pazartesi günü akşam saatlerinde bu kez Ay'ın kendisini aradığını, rahatsızlandığını ve kendisini hastaneye götürmesini istediğini, yanında bir akrabasıyla gelerek hastaneye götürdüklerini ve müdahale edildiğini anlatan Arslan, o sırada eşi ve çocuklarının kendisine 'Senin yüzünden öldü, sebebi sensin' diyerek tepki gösterdikleri söyledi. Olayın ardından hastaneden ayrıldığını, ertesi sabah da Ay'ın öldüğünü öğrendiğini aktaran Arslan, kendisinin 5 diş değil sadece 1 diş çektiğini, dişi çekmeden önce kerpeteni dezenfekte ettiğini, Ay'dan para almadığını ve suçlamaları kabul etmediğini ifade etti.