Gündem

Dışileri Bakanlığı: Ermenistan ile kara sınırı, üçüncü ülke vatandaşına açılacak; hava kargo ticareti en yakın zamanda başlatılacak

01 Temmuz 2022 18:38

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada Ermenistan ile normalleşme süreci kapsamında alınan kararlar paylaşıldı. Bakanlık'tan yapılan açıklamada; "Türkiye ile Ermenistan arasında doğrudan hava kargo ticaretinin mümkün olan en yakın zamanda başlatılması ve kara sınırının iki ülkeyi ziyaret eden üçüncü ülke vatandaşlarının geçişine mümkün olan en yakın zamanda açılması mutabakata varılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Dışileri Bakanlığı sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Türkiye ile Ermenistan'ın normalleşme süreci kapsamında temsilciler Büyükelçi Serdar Kılıç ve Ermenistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan’ın Viyana'da dördüncü görüşmenin gerçekleştiği bildirildi.

Görüşme kapsamında Ermenistan ile tam normalleşmenin sağlanması yönünde atılabilecek muhtemel diğer somut adımların da ele alındığı vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Taraflar, Türkiye ile Ermenistan arasındaki kara sınırının iki ülkeyi ziyaret eden üçüncü ülke vatandaşlarının geçişine mümkün olan en yakın zamanda açılması üzerinde mutabakata varmışlar ve bu konudaki gerekli sürecin başlatılmasına karar vermişlerdir.

Türkiye ile Ermenistan arasında doğrudan hava kargo ticaretinin mümkün olan en yakın zamanda başlatılması üzerinde mutabakata varmışlar ve bu amaçla gerekli sürecin başlatılmasına karar vermişlerdir"