Kültür-Sanat

Dijital platformlar Bergen için kıyasıya rekabette; milyon doları bulan teklifler olduğu söyleniyor

Bergen, 4 Mart 2022 tarihinde vizyona girmiş, rekor kırmıştı

11 Haziran 2022 12:13

Müzisyen Sina Koloğlu, sezonun gişe rekoru kıran filmi Bergen için dijital platformlar arasındaki yayın hakkı rekabetini yazdı. "Disney Plus ve Amazon'un, milyon doları bulan tekliflerde bulunduğu söyleniyor" diyen Koloğlu, filmin 14 Haziran'da Türkiye pazarına girecek Disney Plus'ta yayınlanmasının "sürpriz olmayacağını" belirtti.

Müzisyen Sina Koloğlu, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda gişe rekorları kıran Bergen filminin hangi dijital platformda yayınlanacağına ilişkin gündemi ele aldı. 

"Dijitalde Bergen Savaşı" diyen Koloğlu, Bergen rekabeti için şunları yazdı:

"'Bergen' filmi bu sezonun flaş filmi oldu. Dijital platformlar, filmin yayın hakkını almak için kıyasıya bir rekabet içinde. Disney Plus ve Amazon'un, milyon doları bulan tekliflerde bulunduğu söyleniyor. Daha önce Disney Plus'ın filmin yayın hakkını aldığı yazılmıştı. Bana gelen bilgilere göre, kesinleşmiş bir durum yok ama daha 'popüler olan' Disney Plus'ta yayınlanırsa, sürpriz olmaz. Tabii Netflix'i de unutmamak lazım."

Şarkıcı Bergen'in hayatını anlatan ve başrolünde Farah Zeynep Abdullah'ın yer aldığı Bergen, 4 Mart 2022 tarihinde vizyona girmiş, senaryosunu Sema Kaygusuz ve Yıldız Bayazıt'ın kaleme almış, yönetmenliğini Mehmet Binay ve Caner Alper ikilisi yapmıştı.

Film, son olarak ulaştığı seyirci sayısı ile tüm zamanların en iyi biyografi ve tüm zamanların en yüksek drama filmi açılış rekoruna sahip oldu

TIKLAYIN - Bergen'de dijital platform krizi