Gündem

DEVA Partisi'nden Akdeniz Üniversitesi'ndeki öğrenci intiharlarının aydınlatılması için çağrı: Bu işin peşini bırakmayacağız

"İntiharların en önemli nedeni ümitsizlik duygusu"

13 Haziran 2022 12:34

DEVA Partisi'nden Akdeniz Üniversitesi kampüsünde bulunan KYK yurtlarında Halil Gülçan, Muhammet Emre Kandemir, Muhammed Kaya isimli üç öğrencinin bir ay içinde intihar etmesine ilişkin olarak yapılan açıklamada, "Bu olayın peşini bırakmayacağız" denildi.

DEVA Partisi Gençlik Politikaları Başkanı Avukat Doğa Şanlıoğlu, Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan 3 öğrencinin intiharının aydınlatılması için çağrı yaptı.

TIKLAYIN - CHP, Antalya’daki öğrenci intiharlarını Meclis gündemine taşıdı: Komisyon kurulsun

TIKLAYIN - Antalya'da öğrenci intiharları: Akdeniz Üniversitesi, KYK ve valilikten açıklamalar geldi

Şanlıoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İntihar vakalarını gündemde tutmaya devam edeceğiz"

“Tek bir genç arkadaşımızın hayatı bile paha biçilemezken aynı yerleşkeden gelen peş peşe intihar haberleri ciddi bir şekilde araştırılmalıdır. Olayın bütün boyutlarıyla araştırılması için yetkilileri acilen görevlerine davet ediyorum.  Uzun süredir öğrenci yurtlarında kalan genç arkadaşlarımızın sorunlarını ve intihar vakalarını gündemde tutuyoruz ve tutmaya da devam edeceğiz. Bizler DEVA Partisi olarak Akdeniz Üniversitesinde gerçekleşen intihar olayları aydınlatılana kadar bu işin peşini bırakmayacağız.” 

"İntiharların en önemli nedeni ümitsizlik duygusu"

“Oldukça karmaşık sebepleri olan intihar eyleminin en önemli nedeni ümitsizlik duygusudur. Kötü yönetimin sebep olduğu buhran ortamında hayatlarına devam etmeye çalışan binlerce genç arkadaşımız bugünlerini zor idame ettirmekte ve yarınlara dair hayal dahi kuramamaktadır. Gençlerimizin hayallerini yıkan bir kötü yönetim düzeni ile karşı karşıyayız. Geleceklerine dair hayal dahi kuramayan gencecik arkadaşlarımız hayatlarına son veriyor. Kötü yönetim artık telafisi olmayan sonuçlar doğurmaya başlamıştır.”

"Öğrencilere konforlu hayat alanları oluşturacağız"

“DEVA Partisi olarak öncelikle gençlerin temel sorunlarını çözmemiz gerektiğine inanıyoruz. Öğrenci yurtlarını çağın gerekliliğine göre tekrar tasarlayacağız. Öğrencilere konforlu hayat alanları oluşturacağız. Her alanda üretim ve istihdam olanaklarını artıracağız. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlayarak gençlerin emeklerinin karşılığını aldığı bir sistem oluşturacağız.”

"Türkiye’yi gençler yaşanabilir kılacak"

“Mutlu bir Türkiye’nin yalnızca gençler eliyle gerçekleşeceğini biliyoruz. Türkiye’yi gençler yaşanabilir kılacak. Hayal ettiğimiz özgür, yaşanılabilir ve mutlu Türkiye’yi genç arkadaşlarımız ile inşa edeceğiz. Gençler hem bugünün hem de yarının teminatıdır.”