Gündem

Depremin ardından yılda 50 bin hayvanın tedavi edildiği hastane de kapatıldı

Kullanılması riskli olarak değerlendirilen binanın, kolon ve kirişlerindeki demirlerde korozyon ve burulma tespit edildi

04 Ekim 2019 16:36

Silivri açıklarında geçen hafta meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi de hizmete kapatıldı.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Oktay Düzgün, kısa süre önce, alanında Türkiye'nin en büyük sağlık kuruluşlarından biri olan Veteriner Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin doğum, cerrahi ve dahiliye gibi ana branşları bulunan Avcılar’daki üniversite kampüsündeki hastane polikliniğinde 7-24 hizmet verildiğini, günde 150-200 hasta hayvana müdahale edildiğini, yoğunluğa rağmen daha fazlasını da kabul edebileceklerini söylemişti. Aynı zamanda Veterinerlik Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi olan Prof. Dr. Düzgün, muayene ve tedaviler için tam donanıma sahip olduklarını belirtmişti.

Prof. Dr. Oktay Düzgün, büyük bölümü kedi ve köpek olan hastaların yanı sıra kanatlı hayvanların da eksik olmadığı hastanedeki ameliyathanelerde birbirinden zorlu ameliyatların da yapıldığını vurgularken, 1 Eylül'ten itibaren randevulu sisteme geçmişlerdi.

Veteriner Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren hastanenin kolon ve kirişlerindeki demirlerde korozyon ve burulma tespit edildi ve kullanılması riskli olarak değerlendirildi.