Dünya

Demokrat Parti başkan aday adayı Biden'ın eski açıklamaları destekçilerini kızdırdı: "Kürtaj yaptırmak hak değildir, bir trajedidir"

"Kürtaj sayılarını nasıl düşüreceğimize odaklanmalıyız"

14 Haziran 2019 12:21

T24 Dış haberler

2020 Demokrat Parti başkan adayları arasında ismi öne çıkan eski başkan yardımcısı Joe Biden'ın 2006 yılında "Kürtaj yaptırmayı bir seçim veya hak olarak görmüyorum" dediği ortaya çıktı.

CNN, Biden'ın 2006 yılında Texas Monthly'e verdiği bir video röportajı ortaya çıkardı. Röportajda Biden kürtajları bir trajedi olarak gördüğünü söylüyor. ABD'de bazı eyaletlerde çıkarılan, kürtajı limitleyen yasalara çok sert bir şekilde tepki gösteren Demokrat Parti'nin başkan adayı olmak için yarışan Biden'ın bu röportajda, "Bence kürtaj nadir ve güvenli olmalı. Kürtaj sayılarını nasıl düşüreceğimize odaklanmalıyız" demesi dikkat çekti.

The Guardian'ın aktardığına göre Biden'ın kürtaj konusunda sık sık farklı görüşler bildirmesi dikkat çekiyor. Biden, 6 Haziran'da Atlanta'da yaptığı konuşmada sağlık yasalarının eyaletten eyalete fark göstermemesi gerektiğini söylemişti. 

Seçim kampanyasını başlattıktan bir süre sonra Biden'ın senatörlük yaptığı ilk dönemlerde kürtaj karşıtı hareketlerde yer aldığı ortaya çıkmıştı. Haziran ayında bir grup protestocu Biden'ın geçmişte verdiği bu oylara tepki göstermiş, eski başkan yardımcısı da sinirli bir şekilde parmağını doğrultarak cevap vermişti.