Dünya

Demokrat Parti aday adayı Sanders: Trump modern zamanların en tehlikeli ABD başkanı, bu yüzden onu yenmeliyiz

"ABD demokrasisine tekrar can vermeliyiz"

04 Haziran 2019 15:40

T24 Dış haberler

ABD'de 2020 seçimlerinde Demokrat Parti'nin adı öne çıkan aday adaylarından Bağımsız Vermont Senatörü Bernie Sanders, Donald Trump'ın "modern zamanlardaki en tehlikeli ABD başkanı olduğunu ve bu yüzden onu yenmek zorunda olduklarını" belirtti. 

New York Times için "Ben nereden geldiğimi biliyorum. Peki Donald Trump biliyor mu?" başlıklı bir köşe yazısı kaleme alan Sanders, "Trump'ı yenmek için kişiliğinden ve gerici politikalarından daha fazlasına odaklanmalıyız" yazdı. Bağımsız Vermont senatörü, "Kapitalizm ve kurumsal ABD'nin açgözlülüğünün bu ülkenin ahlaki ve ekonomik kumaşına zarar verdiğini anlamalıyız. Bunlar Trump'ın 2016'da başvurduğu şeylerdi. Büyük paranın peşindekilerin çıkarları kontrolden çıktı ve bizim bunlara karşı koyacak bir başkana ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı. 

Sanders yazısında Amazon, Netflix ve General Motors gibi büyük şirketleri hedef alırken Wall Street'i de eleştirmeye devam etti. Sanders evrensel bir sağlık sistemi, ücretsiz devlet üniversiteleri ve artan asgari ücret vaatlerini yineledi. Sanders köşe yazısında, "ABD demokrasisine tekrar can vermeliyiz ve herkesin çıkarına olacak bir ekonomi kurmalıyız" ifadelerini kullandı.

2016 Demokrat Parti ön seçimlerinde sürpriz bir başarıya imza atan ve küçük bir fark ile Hillary Clinton'ın arkasında kalan Sanders, yazısında 2020 ön seçimlerinde ilk iki eyaleti kazanacağını düşündüğünü belirtti. Sanders, Demokrat Parti ön seçimleri için yapılan anketlerde eski başkan yardımcısı Joe Biden'ın gerisinde 2. sırada gözüküyor.