Dünya

Demokrat başkan aday adayı O'Rourke "Trump" sorusuna ateş püskürdü: Siz gazeteciler ne halt yiyorsunuz, noktaları birleştirin

05 Ağustos 2019 14:33

T24 Dış haberler

ABD'de Demokrat Parti'nin 2020 başkan adayı olmak için yarışan ve 2018 ara seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin kalesi kabul edilen Texas'da Ted Cruz'a küçük bir fark ile kaybeden Beto O'Rourke, bir basın mensubunun dün meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili sorusuna sert tepki gösterdi. 

Splinter'ın aktardığına göre bir muhabir O'Rourke'a silahlı saldırılarla ilgili olarak, "Sizce Başkan Donald Trump'ın durumu daha iyi hâle getirebilmek için yapabileceği bir şey var mı?" diye sordu. 

O'Rourke bu soruya karşı ateş püskürerek, "Sen ne düşünüyorsun? Dediği boktan şeyleri biliyorsun. Meksikalı göçmenlere tecavüzcüler ve suçlular diyor. Siz basın mensupları ne halt yiyorsunuz?" dedi. Demokrat siyasetçi sözlerine, "Bu cevabını bildiğiniz sorular. Bu ülkede yaptıkları hakkında noktaları birleştirin. O ırkçılığa tolerans göstermiyor, o ırkçılığı teşvik ediyor" diye devam etti.

O'Rourke ayrıca Trump'ın ABD'de şiddete sebep olduğunu ifade etti.

TIKLAYIN-Eski punk-rock basçısı, Demokratların yeni yıldızı: Beto O'Rourke

Dün ABD'nin El Paso ve Dayton kentinde iki silahlı saldırı meydana gelmiş ve 29 kişi hayatını kaybetmişti. El Paso'da 20 kişiyi katleden saldırgan yazdığı "manifesto"da "Hispaniklerin Texas'ı işgal ettiğini" ifade etmişti.