Gündem

Demokrasi için Birlik toplantısına yasak

16 Ekim 2019 14:41

Demokrasi için Birlik'in bugün İstanbul Şişli Cemil Candaş kent Kültür Merkezi'nde yapacağı "Birlikte kazandık birlikte savunacağız, demokrasiyi birlikte kazanacağız" başlıklı etkinliği Şişli Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. 

Yapılması planlanan etkinlik duyurusu şöyleydi:

"Kayyım atanan illerin belediye eş başkanlarıyla, toplumsal muhalefetin çeşitli kesimlerini bir araya getirmek, hukuk dışı saldırıya dayanışma ve güç birliğiyle cevap vermek, barış içinde yaşama hakkının, yurttaş iradesinin çiğnenmesine birlikte nasıl karşı çıkabileceğimizi tartışmak için, bir toplantı düzenliyoruz."

Yasakla ilgili açıklama yapan Demokrasi için Birlik "Toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasının açık bir ihlali olan bu yasaklamayı, iktidarın savaşı bahane ederek artırdığı anti demokratik uygulamalarının çarpıcı bir örneği olarak görüyoruz. Bu uygulamalara son verilmelidir. Demokrasi ve hukuk mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz. Yasaklara, baskılara rağmen ülkemizin barış ve refah içinde yaşayacağı günlere inancımız tamdır" denildi.

Yasağa karşı bu akşam saat 19.00’da toplantının yapılacağı Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde bir basın açıklaması yapılacak.