Gündem

Demirtaş'tan Erdoğan'ın 'Altılı masa menüsü, Selo kahvaltısı' açıklamasına yanıt: Tek kuruş almadan, 81 ile bayilik veriyoruz 

"Bir tek Şakir'e yok çünkü her gün saray kahvaltısı yapıyor"

16 Ağustos 2022 18:29

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'Altılı Masa Menüsü'ne Twitter hesabından yanıt verdi. Demirtaş, "Allah'ım, hikmetinden sual olunmaz ama zeka dağıtırken neden hepsini bunlara verip bizi mahrum bıraktın?" ironisi yaparak, "Vanlı kardeşlerim kusura bakmasınlar ama artık Van kahvaltısı yanında bir de Selo kahvaltısı diye bir şey var. Tek kuruş almadan, 81 ile bayilik veriyoruz " ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, Çorum'da yaptığı konuşma sırasında alanda asılı üzerinde "Altılı Masa Menüsü" yazan posteri okudu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şurada bir poster görüyorum. 'Altılı masa menüsü'. Ne var bu menüde; yalan çorbası, laf salatası, koltuk kebabı, kandil dolması, Selo kahvaltısı var. Ne ararsan var" demişti. 

Demirtaş'ın Twitter'dan avukatları aracılığıyla konuya ilişkin yaptığı paylaşımlar şöyle: 

"Allah'ım, hikmetinden sual olunmaz ama zeka dağıtırken neden hepsini bunlara verip bizi mahrum bıraktın? Bu nasıl zekadır, nasıl bir yaratıcılıktır! Allah da sizi... Bildiği gibi yapsın.

Vanlı kardeşlerim kusura bakmasınlar ama artık Van kahvaltısı yanında bir de Selo kahvaltısı diye bir şey var 

Tek kuruş almadan, 81 ile bayilik veriyoruz 

Bir tek Şakir'e yok çünkü her gün saray kahvaltısı yapıyor."

TIKLAYIN | Erdoğan, 'Altılı Masa Menüsü'nü okudu: Yalan çorbası, laf salatası, koltuk kebabı, kandil dolması, Selo kahvaltısı, ne ararsan bu menüde var


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çorum’da Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, konuşma yaptığı meydana asılan bir pankartı okuyarak, şunları söyledi:

"Bir poster görüyorum, "Altılı masa menüsü" diyorlar. Herhalde siz bu menüyü görmüşsünüzdür. Ne var bu menüde; yalan çorbası, koltuk kebabı, kandil dolması, laf salatası, Selo kahvaltısı var, başka Washington portakalı var. Ye yiyebildiğin kadar."

"Yiğidin harman olduğu yer burası, kolay değil"

Daha sonra meydanda asılı olan bir başka posteri okuyarak şöyle dedi:

"Burada da; leblebi koydum tasa, doldurdum basa basa, ağzınızla kuş tutsanız, size oy yok Altılı Masa"

Erdoğan kalabalığa "Burası neresi.. o kadar" diyerek seslendi. Meydanda bulunan kalabalık da "Çorum" diye karşılık verdi. "Yiğidin harman olduğu yer burası, kolay değil" diyen Erdoğan, "Bundan 21 sene önce gönülleri fethetmek, kalpleri kazanmak için nasıl bir azme sahipsek, bugün de aynı kararlılıkla yolumuzda yürüyoruz" diye konuştu." />