Medya

Demirören Medya Grubu CEO’su Mehmet Soysal'ın 'görevden alındığı' iddia edildi

"Mehmet Soysal'ın Hürriyet'teki köşe yazılarına devam edeceği" ileri sürüldü

09 Ağustos 2019 22:24

Demirören Medya Grubu'nda DHA Genel Müdürü Salih Zeki Sarıdanişmet ve CNN Türk Genel Müdürü Bora Bayraktar’ın ardından Demirören Medya Grubu CEO’su Mehmet Soysal'ın da görevden alındığı iddia edildi. 

MedyaRadar'da yayımlanan haberde "Soysal'ın isminin yarın yayınlanacak gazetelerdeki künyeden çıkartıldığı ve Hürriyet Gazetesi'nde köşe yazarı olarak devam edeceğini" ileri sürüldü. Haberde, Soysal'a yakın isimlerden Bülent Ayanoğlu’nun da izne çıkarıldığı hatırlatıldı. 

Eski milliyet.com.tr genel yayın yönetmeni Serkut Bozkurt da Mehmet Soysal'ın gazete ile yollarının ayrıldığını ifade ederek, Soysal'ın yerine Turkuvaz Medya Yönetim Kurulu Başkanvekili Serhat Albayrak'a yakın bir ismin getirileceğini öne sürdü. Artı TV yayınına konuk olan Bozkurt, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Demirören Grubu CEO’su Mehmet Soysal, İhlas Haber Ajansı kökenli, Işık Cemaati olarak da bilinen yerden geliyor. Türkiye gazetesinin eski yöneticisi. Soysal’ın adı yarın artık künyede yok. Soysal’ın tasfiye ettiler. Soysal’ın yerine Serhat Albayrak’a yakın isimler Demirören Grubu’nda aktif olarak. Yani Pelikancılar Demirören Grubu’nda aktif olursa şaşırmamak gerekiyor ama Mehmet Soysal dönemi bitti."

İddialara ilişkin Demirören Medya Grubu'ndan bir açıklama gelmezken, grubun cumartesi günü yayımlanan gazetelerinde Mehmet Soysal'ın ismi künyede yer almayı sürdürdü. 

Mehmet Soysal kimdir?

 

Mehmet Soysal, 1964 tarihinde Elazığ‘da doğdu. Üniversitede Kamu Yönetimi ve Sinema-Televizyon eğitimi aldı. Daha sonra ABD‘de California eyaletinde kurulu bulunan uzaktan eğitim faaliyetlerini sürdürmekte özel bir üniversite olan Preston University‘de Siyaset Bilimi eğitimine devam etti.

Soysal, 1983 yılında Türkiye Gazetesi‘nde gazeteciliğe başladı. Meslek hayatını 1992 yılından itibaren TGRT TV’de devam ettirdi. 3 ayrı kitap yazdı ve çeşitli belgeseller hazırladı.

2010 yılındaki Beşiktaş Kongresi’nde başkanlığa yeniden seçilen Yıldırım Demirören yönetiminde Mehmet Soysal, Beşiktaş’ın yeni yönetim kurulu üyesi oldu. İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yaptı.

1999 ile 2010 yılları arasında TGRT ve TGRT Haber‘de 12 yıl süreyle Genel Yayın Yönetmenliği görevlerinde bulundu.

2014 – 2016 yılları arasında iki yıl boyunca Vatan gazetesinde çalıştı. 12 Mart 2016 tarihinden itibaren Milliyet‘te köşe yazıları yazmaya başladı.

22 Nisan 2016 tarihinde Demirören Medya Grubu İcra Kurulu Başkanlığı görevine getirildi

Mehmet Soysal, 1993 yılında evlendi. 18 yıl evli kaldıktan sonra boşandı, görev yaptığı spiker Seçil Erus ile 2011 yılının kasım ayında evlendi. Nikahı Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül kıydı. Nikah şahitliklerini ise Beşiktaş Kulübü başkanı Yıldırım Demirören ve babası Erdoğan Demirören, iş adamı Yılmaz Ulusoy yaptı.

Kitapları :
2005 – Yılmaz Ulusoy/Yılmayan Bir Adamın Öyküsü
2004 – Yılmaz Ulusoy/Yılmayan Bir Adamın Öyküsü
2001 – Başbaşa / Olayların ve Düşüncelerin Örgüsü