Spor

Demba Ba’dan NASA’ya gönderme: Sanki Ay’a daha önce astronot yolladılar

"Bu fotoğraf Hollywood stüdyolarında çekildi

28 Mart 2019 08:07

Süper Lig takımlarından Başakşehir’in yıldızı Senegalli Demba Ba, ABD’nin Ay’a yaptığı yolculuğun yalan olduğunu ve Ay yüzeyinde çekildiği söylenen fotoğrafın Hollywood stüdyolarında çekildiğini ifade etti.

CNEWS adlı Fransız medya kuruluşunun paylaştığı habere yorum yapan 33 yaşındaki futbolcu, ABD’nin Ay’a yolculuk yaptığına inanmadığını dile getirdi.

Twitter hesabından bir paylaşım yapan Ba, “ABD 2024’te Ay’a bir kez daha astronot yollayacakmış. Sanki daha önce yolladılar. Ay’da atmosfer yok, bu yüzden rüzgar da olamaz. O zaman bayrak neden dalgalanıyor? Bu fotoğraf Hollywood stüdyolarında çekildi” dedi.

Ba’nın yanı sıra NBA’de Golden State Warriors forması giyen yıldız basketbolcu Stephen Curry de daha önce yaptığı bir açıklamada ABD’nin Ay’a yolculuk yaptığına inanmadığını belirtmişti.

Curry’nin bu açıklamalarına yanıt veren NASA Sözcüsü Allard Beutel ise, “Sayın Curry’nin Teksas eyaletinin Houston kentinde bulunan Johnson Uzay Merkezi içindeki Ay Laboratuvarı’nı gezmesini çok isteriz” diyerek yıldız oyuncuyu davet etmişti.

Resmi açıklamalara göre NASA, 1969 ile 1972 arasında Ay’a 6 kez misyon gönderdi, Ay yüzeyine toplam 12 astronot indirdi.

Bugüne dek Ay’a insanlı uzay aracı göndermiş tek kurum konumunda bulunan NASA, son döndemde ABD Başkanı Donald Trump’ın talebi üzerine gelecekte yeni bir insanlı misyon başlatmak üzere çalışıyor.