Gündem

Demans tanısı konan Aysel Tuğluk Kobani davasına SEGBİS ile katıldı: Hasta olduğum için kendimi ifade edemiyorum

28 Haziran 2022 16:43

Beş yılı aşkın süredir Kocaeli Kandıra cezaevinde tutuklu bulunan ve 15 Mart 2021’de 'demans' teşhisi konulan eski HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk,  21’i tutuklu 108 sanığın yargılandığı Kobani Davası’na SEGBİS yöntemiyle bağlandı. Tuğluk, mahkeme başkanının sorusuna “Hasta olduğum için kendimi ifade edemiyorum. Bu hastalıktan dolayı savunmamı daha sonra yapacağım” yanıtını verdi.

Aralarında eski HDP Eş Genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu 21’i tutuklu 108 sanığın yargılandığı Kobani davasının 14’üncü duruşması, 2’nci gününde Sincan Cezaevi Kampüsü duruşma salonunda görülmeye başlandı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, 15 Mart 2021’de 'demans' teşhisi konulan konulan Tuğluk, 5 yılı aşkın süredir bulunduğu tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi'nden avukatlarının refakatiyle Kobani  davasına SEGBİS’le bağlandı.

Tuğluk, konuşmakta ve mahkeme başkanının sorularını algılamakta zorluk çekerken mahkeme başkanı Tuğluk’a geçmişte röportaj verdiği bazı haber içeriklerini sordu. Tuğluk, “Benim özel bir durumum var. Hasta olduğum için kendimi ifade edemiyorum. Bu hastalıktan dolayı savunmamı daha sonra yapacağım” dedi.

Avukat Kenan Maçoğlu, Tuğluk hakkında yeni bir rapor geleceğini belirterek, savunma yapamayacak durumda olduğunu belirtti.

TIKLAYIN - Adli Tıp Kurumu, demans tanısı konan Aysel Tuğluk’un durumunu üçüncü kez inceleyecek