Gündem

Davutoğlu: Türkiye'nin son kaynakları faiz lobisine feda ediliyor

"Hangi formülü bulursanız bulun; siz gideceksiniz biz geleceğiz"

18 Mart 2021 18:30

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Merkez Bankası'nın politika faizini 200 puan artışla yüzde 17'den yüzde 19 seviyesine yükseltmesine tepki gösterdi. Davutoğlu, "Son dönemde Cumhurbaşkanının faiz lobisinden bahsettiğini duydunuz mu? Duyamazsınız. Çünkü, Cumhuriyet tarihinin en ağır faizi bu dönemde yaşanıyor. Şu anda Türkiye'nin son kaynakları faiz lobisine feda ediliyor" dedi.

Davutoğlu, memleketi Konya'da partisinin Doğanhisar İlçe Başkanlığının açılışının ardından Akşehir'de şehitlik ziyareti gerçekleştirdi. Davutoğlu şehitlik ziyaretinin ardından partisinin Akşehir 1. Olağan İlçe Kongresi'ne katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasına Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümününü kutlayarak başlayan Davutoğlu, "Çanakkale sadece bizim değil mazlum milletlerin savaşıdır. Bütün bir gönül coğrafyası birlikte hareket etti. Her fırsatta Türkiye'de milliyetçilik taslayanlar, şimdi onlara sesleniyorum: Eğer Çanakkale savaşından bir şey öğrenmişseniz, eğer İstiklal Marşı'nı doğru dürüst idrak etmişseniz, o günlerde kalbi Anadolu halkı için atan  Uygur Türkleri'nin feryadına asla sessiz kalamazsınız.Türk varlığına en büyük tehdit Türkçenin doğduğu memleket olan Kaşgarlı Mahmut'un Kaşgar'ındadır. Yusuf Has Hacib'in Doğu Türkistan'ındadır. Urumçi'dedir" dedi.

"İstediğimiz Türkiye bu değil"

HDP'ye açılan kapatma davasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, "Parti kapatmalar,  kapatma teşebbüsleri, Meclis'te milletvekili manzaraları. Bizim istediğimiz Türkiye bu değil. Kim ne söylerse söylesin, kim ne düşünürse düşünsün" diye konuştu.

"Türkiye'nin son kaynakları faiz lobisine feda ediliyor"

Merkez Bankası'nın faiz artırma kararının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP iktidarına yüklenen Davutoğlu şunları söyledi:

"Son dönemde Cumhurbaşkanının faiz lobisinden bahsettiğini duydunuz mu? Duyamazsınız. Çünkü, Cumhuriyet tarihinin en ağır faizi bu dönemde yaşanıyor. Bugün Merkez Bankası faizleri yüzde 17'den 19'a çıkardı. Dünyada şu anda faizler yüzde 1 civarında. Sayın Cumhurbaşkanı şu anda ekonomik reform paketi uygulayacağına eski sözlerine bir baksın.

"Geçen sene Türk ekonomisi yüzde 1,8 büyüdü diye seviniyorlar. Halbuki ekonomi yüzde 1,8 büyürken en büyük payı yüzde 21,8 ile faiz lobisi diyebileceğimiz rantiye çevreleri sağladı. Ben başbakanlık yaparken enflasyon yüzde 6 idi, üretici enflasyonu yüzde 3'tü. Faiz yüzde 7 idi. Dünyada da faizler yüzde 6 civarındaydı. Sayın Cumhurbaşkanı faizciler diye bizi itham ediyordu. Şu anda Türkiye'nin son kaynakları faiz lobisine feda ediliyor."

"Hangi formülü bulursanız bulun; siz gideceksiniz biz geleceğiz"

MHP lideri Bahçeli'nin Siyasi Etik Yasası ile ilgili sözlerini de hatırlatan Davutoğlu, "Bahçeli dedi ki; Siyasi Partiler Yasası değişmelidir. Eğer iktidardakiler Seçim Yasası'ndan bahsetmeye başlamışlarsa korkmaya başlamışlardır. Şimdi bir formül arıyorlar. Hangi formülü bulursanız bulun. Siz gideceksiniz biz geleceğiz" ifadelerini kullandı.