Politika

Davutoğlu: Erdoğan, Soylu kamburundan ve Bahçeli vesayetinden kendisini kurtarmalı

25 Kasım 2022 18:51

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, gündeme ilişkin yaptığı açıklamada, "Erdoğan, Soylu kamburundan ve Bahçeli vesayetinden kendisini kurtarmalı" dedi. 

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"İslam dünyasında da içler acısı bir tablo söz konusu. Kendi halkına karşı kimyasal silah kullanan, kurdukları yolsuzluk çarklarıyla serveti kendi ellerinde tutarken halkını yoksulluğa mahkum eden, ülkenin dar kaynaklarını istismar ederek elde ettikleri milyar dolarlık servetleri Batı bankalarına aktaran, özgürlük ve adalet ölçülerinde dünyanın en kötü karnelerine sahip olan liderler; güçlerini kaybettikleri anda hesap vermekten korktukları için her yolu mübah görerek iktidarlarını sürdürme çabası içindeler. Daha da kötüsü dini ve milli sloganları hoyratça kullanarak, iktidarlarını meşrulaştırmakta hiçbir beis görmüyorlar. Böylesi kritik bir eşikte, özelde Sayın Erdoğan'ın genelde Türkiye'nin güzel bir örneklik teşkil etmesi tarihte derin bir iz bırakabilir ve ülkemizi insanlığa öncü edecek bir konuma getirebilirdi. Ancak son yaşananlar maalesef bu hedeften çok uzakta olduğumuzu hepimize gösteriyor. 

"Taksim'deki hain terör saldırısı sonrasında devlet adabına uymayan bu ilişki daha açık bir şekilde ortaya çıkmış durumda"

Devlet adamlığı ve liderlik, 3 ana güven unsuruna oturur. Birincisi, devlet sistemi içindeki siyasi elit ve bürokrasi ile kurulan güven ilişkisi. İkincisi, halk ile kurulan güven ilişkisi. Üçüncüsü ise uluslararası alanda muhattaplarla kurulan güven ilişkisi. Bugün bu üç alanda da Türkiye'de ciddi bir güven bunalımı yaşanmaktadır. Son dönemde Cumhurbaşkanı ile İçişleri Bakanı arasındaki ilişkiler ast üst olmaktan çoktan çıktı. Taksim'deki hain terör saldırısı sonrasında devlet adabına uymayan bu ilişki daha açık bir şekilde ortaya çıkmış durumda. Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı'nı istiskal edercesine doğrudan validen bilgi aldığını söylüyor. İçişleri Bakanı, Cumhurbaşkanı 2 gün sonra Amerikan Başkanı'yla görüşeceğini bile bile terör saldırısının faili olarak Amerika'yı göstererek Cumhurbaşkanı'nın görüşmedeki diplomasi alanını daraltıyor.