Kültür-Sanat

Dark ekibinden yeni dizi geliyor

07 Haziran 2022 16:21

Geniş bir izleyici kitlesine sahip olan "Dark" dizisinin ekibi yeni bir dizi ile Netflix'te yayınlanmaya hazırlanıyor. Netflix, resmi Instagram hesabından, dizi ile ilgili ilk görüntüleri paylaştı. 

Dark dizisine imza atan Baran bo Odar ve Jantje Friese'in yeni dizisi 1899'dan ilk fragman geldi. Fragmanda dizinin atmosferinin Dark'a benzediği görülüyor.

Aneurin Barnard, Emily Beecham, Anton Lesser, Clara Rosager gibi isimlerin yer aldığı 1899'da ayrıca Dark'ın başrollerinden olan Andreas Pietschmann da bulunuyor.

Dark'ın yaratıcılarından bekleneceği gibi gizemlerle dolu olan 1899, Disney'in The Mandolorian'da kullandığı "Volume" teknolojisiyle çekildi.

 

1899 dizisinin konusu nedir?

1899 yılında geçen dizide, bir göçmen vapurunun eski kıta Avrupa'yı terk ederek Amerika'ya doğru yola çıkmasını konu alıyor. Avrupa kökenli farklı milletlerden insanların oluşturduğu topluluğun, denizde seyahat ederken bir başka göçmen gemisiyle yolları kesişiyor.

Dizide insanların, Avrupa'dan çıkıp yeni kıtaya ulaşması teması üzerine karanlık bir hikaye anlatılacak. 1899, gerek çekim teknikleri gerekse de farklı kültürlerin bir araya gelmesi bağlamında adından sıkça söz ettirecek gibi duruyor.

Dizinin yaratıcılarından Jantje Friese, yaptığı açıklamada dizide her oyuncunun kendi dilinde konuşacağını ifade etti.

Herkesin başka bir yerden geldiğini ve farklı bir dil konuştuklarını söyleyen Friese, dilin kültürünüzü ve davranışlarınızı çok fazla tanımladığını söyleyerek Avrupa'nın bu kalbini keşfetmek istediklerini belirtti.

Netflix dizi hakkında şu açıklamayı yapıyor:

Yıl 1899. Göçmenleri taşıyan buharlı bir gemi, Avrupa'dan ayrılarak batıya doğru yola çıkar. Eski kıtanın dört bir yanından gelen yolcular, hem yeni bir yüzyıla hem de yeni bir ülkedeki geleceklerine dair benzer umut ve hayallere sahiptir. Ancak açık denizde sürüklenen bir göçmen gemisi bulmalarının ardından yolculukları beklenmedik bir yöne savrulur. Geminin güvertesinde onları bekleyen bilmece ise vadedilen topraklara yaptıkları yolculuğu dehşet verici bir kâbusa çevirecektir.

Oyuncu Kadrosu

Baran bo Odar, Jantje Friese, José Pimentão, Mathilde Ollivier, Miguel Bernardeau, Jonas Bloquet, Yann Gael, Andreas Pietschmann, Emily Beecham, Isabella Wei, Maciej Musial, Gabby Wong, Rosalie Craig, Aneurin Barnard, Lucas Lynggaard Tønnesen, Clara Rosager, Maria Erwolter, Alexandre Willaume