Koronavirüs

CureVac'tan BioNTech'e patent davası

Şirket, ihtiyati tedbir talep etmedi.

05 Temmuz 2022 22:49

Almanya merkezli biyoteknoloji şirketi CureVac, diğer Alman biyoteknoloji firması BioNTech' e patent davası açtı. CureVac, Düsseldorf Bölge Mahkemesi'nde açtığı davada, BioNTech ve şirketin iki iştiraki aleyhine mRNA teknolojisinde fikri mülkiyet haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle “adil tazminat” talep etti.

Covid-19 aşılarında kullanılan mRNA teknolojisi üzerinde 20 yıldan fazla süredir çalışmalar yapıldığını belirten CureVac şirketi, ihtiyati tedbir talep etmediğini belirttiği açıklamada, aynı zamanda şirketin BioNTech’in mRNA teknolojisine dayanan Covid-19 aşısının üretimini, satışını veya dağıtımını engelleyecek yasal bir işlem başlatma niyetinde olmadığı vurguladı.

"Tüm patent ihlali iddialarına karşı güçlü bir şekilde savunma yapacağız"

BioNTech ise yaptığı açıklamada, fikri mülkiyet haklarına değer verildiğini ve saygı duyulduğunu belirterek, Covid-19 aşısında tüm patent ihlali iddialarına karşı “ güçlü savunma” yapılacağı vurguladı. BioNTech'in Comirnaty olarak adlandırılan Kovid-19 aşısının başarısına dikkati çekilen açıklamada, “BioNTech'in aşı çalışması orijinaldir ve bunu tüm patent ihlali iddialarına karşı güçlü bir şekilde savunma yapacağız ” ifadesi yer alıyor.

BioNTech, geçen yıl aşılardan 19 milyar avro gelir elde ederken, gelirlerinin bu yıl 17 milyar avroya düşmesini bekliyor.