Gündem

Cunhuriyet yazarı Bedri Baykam'ın FETÖ üzerinden yaptığı Ecevit - Belözoğlu karşılaştırmasına sosyal medyadan tepki

23 Ağustos 2019 11:35

Cumhuriyet yazarı Bedri Baykam'ın eski Başbakan Bülent Ecevit ile futbolcu Emre Belözoğlu'nu "FETÖ" üzerinden karşılaştırdığı köşe yazısı tartışma yarattı.

Sosyal medya kullanıcılarının ve Baykam'ın köşe komşusu Mustafa Kemal Erdemol'un da tepki gösterdiği yazıda Baykam, Ecevit ve Belözoğlu'nun "Ülkenin çoğunluğunu ve solun 'simgesini' kandırabilmiş bir sahte dini lider, onu da etkilemiş diye yok mu edelim adamı" ifadesini kullanmıştı. 

Erdemol, Twitter'dan gösterdiği tepkide, "Köşesinde FETÖ'cü Emre'yi öven Bedri Baykam Fenerbahçeli, ben ise FenerbahCHE'liyim... Aradaki farkı belirtelim" ifadesini kullandı. 

Baykam "Bülent Ecevit ve Emre Belözoğlu" başlıklı yazısında eski Başbakan Ecevit ve Emre karşılaştırmasında şu ifadelere yer vermişti: 

"Şimdi tekrar Emre’ye dönüyoruz. Kendisi Türkiye’nin yüzde 65’i gibi sağa yakın bir kesimde doğmuş, Ecevit’in bu 2. başbakanlığında henüz 18 yaşında bir genç! Kendinizi onun yerine koyun: Ecevit’in de Fethullah olumlamalarıyla demek Türkiye’nin en az yüzde 75’i o adamın sözde dini öncülüğüne destek veriyor veya karşı çıkmıyor. Kimseyi dindar olmakla suçlayacak bağnaz insanlar olmadığımıza göre, genç Emre’nin dini düşüncelerine göre sıcak bulduğu ve maalesef çoğunluğun alkışladığı bu adamla yakınlaşmasını onun açısından yadırgama hakkımız yok."

Sosyal medyadan tepki

Baykam yazısını "Bu önem verdiğim yorumu, lütfen önyargısız okuyun" diyerek Twitter'dan paylaşırken sosyal medya kullanıcıları da Ecevit - Emre karşılaştırmasına tepki gösterdi. Sosyal medyada Baykam'a şu tepkiler geldi: