Magazin

Cüneyt Arkın: Türk halkını terk ettik

Arkın, gençlerin Cumhuriyet'in kuruluşuna ilişkin soruları bilmemesi üzerine "Suç gençlerde değil, Türk halkını terk ettik" dedi

30 Ekim 2019 16:07

"Aslı Şafak'la İşin Aslı" programının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bölümünde sokakta gençlere Cumhuriyet Bayramı'na ilişkin sorulan sorulara verilen yanlış cevaplar üzerine Oyuncu Cüneyt Arkın, "Suç gençlerde değil. Bu terk ediş. Türk halkını terk ettik" dedi. 

BloombergHt’de yayınlanan “Aslı Şafak’la İşin Aslı” programının, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’da konukları; Cüneyt Arkın ve oğlu Kaan Polat Cüreklibatır oldu. Sokaktaki halka mikrofon uzatılarak yapılan röportajda  “29 Ekim’de ne oldu?, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk cumhurbaşkanı kimdir? Cumhuriyet ne zaman ilan edildi?” gibi sorular soruldu. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu kişilerin sorulara çoğunlukla yanlış cevap verdi.

Usta oyuncu Cüneyt Arkın verilen cevapları üzerine “Bu genç nasıl bilmez. Yüreğimden vurulmuşa döndüm, nasıl bilmezler. Ama suç gençlerde değil. Bu terk ediş. Türk halkını terk ettik. Aydını, sanatçısı siyasetçisi, yöneticisi herkes halkı terk ettik.” dedi.