Gündem

Cumhuriyetçi Senatör Graham 'Ermeni soykırımını tanıma' tasarısının Senato'ya geçmesini engelledi

Graham'ın reddi, Erdoğan ve Trump'ın senatörlerle gerçekleştirdiği toplantının ardından geldi

14 Kasım 2019 09:41

ABD Temsilciler Meclisi'nde onaylanan ve Senato'ya geçmeyi bekleyen 'Ermeni soykırımını tanıyan' yasa tasarısı Barış Pınarı Harekâtı'na en ağır tepki veren senatörlerden biri olan Lindsey Graham tarafından engellendi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD'de Donald Trump ile düzenlediği basın toplantısı sırasında Temsilciler Meclisi'nin kararını yeniden gündeme getirmesinin ardından Senatör Robert Menendez tasarıyı geçirmek için onay talep etti. Erdoğan'ın basın toplantısını dinlediğini söyleyen Menendez, Erdoğan'ın onaylanmış bir tasarıyı 'azarladığını' ve yerine tarih komisyonu kurulmasını önerdiğini aktardı. 

 

TIKLAYIN- Erdoğan'dan 'Ermeni Soykırımı tasarısı' açıklaması: Temsilciler Meclisi'nin düştüğü hataya Senato'nun düşmeyeceğine inanıyorum

Menendez'in talebinin üzerine Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, tasarının Senato'ya geçmesini reddetti. Graham, "Senatörler tarihi göründüğünden daha iyi göstermeye ya da yeniden yazmaya çalışmamalı" dedi. Graham Erdoğan ve Trump ile toplantıdan yeni çıktığını belirterek "Umarım Türkiye ve Ermenistan bir araya gelerek bu problemi çözebilir" dedi. 

Senato yönetmeliğine göre; bir senatör bir yasa ya da karar tasarısının Senato’ya gelmesi için talepte bulunabiliyor. Fakat tek bir senatör de bu talebi engelleyebiliyor.