Politika

Cumhuriyet yazarı: Kılıçdaroğlu somut vaatlerde bulundukça seçmenin gözündeki bulanık resim netleşiyor

Kılıçdaroğlu, lüks araçlar dışındaki otomobillere ÖTV indirimi getireceklerini söylemişti

27 Temmuz 2022 11:03

Cumhuriyet yazarı Tuncay Mollaveisoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidara geldiklerinde lüks otomobiller haricindeki arabalardan alınan ÖTV oranının dörtte bire düşereceğini söylemesine ilişkin olarak, "Kılıçdaroğlu yine somut bir öneri ile gündemi belirledi..." dedi. 

Mollaveisoğlu, Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin "yandaş medyada yorumcular ve sözde gazetecilerin  kimyasını bozduğunu" savundu. 

Mollaviesoğlu şu yorumu yaptı:

"Türkiye’de otomobil ve ev sahibi olmak ışık yılı kadar uzak vatandaşa... Kılıçdaroğlu’nun, ilk kez otomobil sahibi olacak gençlerden vergi almayacağız demesi, ÖTV’nin yüzde 75’ini kaldıracağız açıklaması toplumun kılcal damarlarında anında hissedildi.

Kemal Kılıçdaroğlu somut vaatlerde bulundukça, seçmenin gözündeki bulanık resim netleşiyor... 'Optik ayarı' diyorum ben buna... Halk sorunları biliyor, her alanda cehennemi yaşıyor... Muhalefet sadece çözüm anlatmalı... Somut sorunlara, somut çözümler..." 

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu: Araba alımını öteleyin, Bay Kemal olarak sözümdür; ikinci el araba parasına sıfır araba aldıracağım sizlere

TIKLAYIN - Resmi Gazete'de yayımlandı: Otomotivde ÖTV değiştirme yetkisi Cumhurbaşkanında