Gündem

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan: İBB'den burs için 155 bin dolar ve 59 bin lira alan Ravza Kavakcı Han, bize borcunu ödemeden emeklilik hayatına mı geçmek istiyor?

03 Ağustos 2021 07:22

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, AKP Milletvekili Ravza Kavakcı Kan'a ABD'deki eğitimi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden ödenen 155 bin dolar ve 59 bin lirayı hatırlatarak, "Burs sözleşmesine göre Kan’ın ABD’deki eğitim süresi dört yıldı. Ancak o ABD’de yaklaşık bir yıl daha fazla kaldı. Peki, bu sürenin neden uzatıldığına dair İBB arşivinde bir belge var mıydı? Yok.

Ne mi oldu? Şu: Kan, cebimizden çıkan parayla ABD’de daha fazla yaşasın diye dönemin İBB yönetimi devreye girdi. 1 Şubat 2013’ten sonra 6 ay süreyle ücretsiz izne çıkarıldı. Peki, kâğıt üstünde dahi Kan’ın bu yönde talebi olduğuna dair İBB arşivinde bir belge var mıydı? Yok." diye yazdı.

Ravza Kavakcı Han'ın ABD'den döndükten sonra İBB'de işbaşı yapması gerektiğini, belediyedeki mecburi hizmet sürecinde başka bir yerde çalışamayacağına işaret ederek, "Ya o ne yaptı? İBB binasına karayolu ile 1140 kilometre uzakta olan Gaziantep’teki Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde dört aydan fazla çalıştı.

Bitti mi? Bitmedi. Ravza Kavakçı Kan, 2015’te milletvekili seçildi. Bundan dolayı İBB ile iş sözleşmesi askıya alındı. Lakin ne zamanki milletvekilliği bitecek, o zaman borcu olan 4 yıl 2 ay zorunlu hizmet süresini İBB’de tamamlayacaktı. Yasa ve sözleşmeler bunu emrediyordu.

Acaba, diyorum... Cebimizden çıkan paralarla hukuksuz bir şekilde ABD’de yıllarını geçiren AKP milletvekili Kan farklı mı düşünüyordu?

Zira, SGK’nin Emeklilik Dairesi 17 Şubat 2021’de İBB’ye bir resmi yazı gönderdi. SGK, Kan’a “emekli ikramiyesi ödenebilmesi” için bilgiler istiyordu. İnsanın aklına geliyor: AKP milletvekili İBB’ye, daha doğrusu bize borcunu ödemeden emeklilik hayatına mı geçmek istiyordu?" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...