Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı'yla görüştü

Tatile çıktıktan sonra Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili bazı iddialar ortaya atılmıştı

24 Temmuz 2019 22:29

Tatile çıktıktan sonra sağlık durumuyla ilgili iddialar öne sürülen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed ile Ankara Esenboğa Havalimanı'nda kameraların karşısına çıktı.

Esenboğa Havalimanı'nda gerçekleşen görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye gelen Mahathir'in temaslarının perşembe günü başlayacağı aktarıldı. 

Görüşmede, savunma sanayii başta olmak üzere Türkiye ve Malezya arasındaki ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla gözden geçirileceği, işbirliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımların ele alınacağı belirtildi. Ayrıca, Türkiye ve Malezya'yı yakından ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konularda fikir alışverişinde bulunulmasının öngörüldüğü ifade edildi.

Geçen günlerde sosyal medyada Arap basınına dayandırılarak Erdoğan'ın kalp krizi geçirdiği iddia edilmişti. Sosyal medyada konuşulan iddiaya dair Cumhurbaşkanlığı'ndan bir açıklama gelmemişti. Tatilde olduğu bilinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, iddialardan birkaç gün sonra ilk defa Mahathir Muhammed ile görüşmesinde kameraların karşısına geçti.