Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan altın madalya kazanan sporculara tebrik mesajı

Gençler ve Avrupa Halter Şampiyonası'nda Dilara Narin kendi kategorilerinde 2 altın madalya, Berfin Altun ise 1 altın 1 bronz madalya kazandı

24 Ekim 2019 22:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençler ve '23 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Dilara Narin ve Berfin Altun’u tebrik etti.

Romanya’nın Bükreş şehrinde düzenlenen Gençler ve U23 Avrupa Halter Şampiyonası'nda 'Kadınlar Gençler' kategorisinde 76 kiloda ülkemizi temsil eden Narin, koparmada 94 kilo ile altın, silkmede 130 kilo ile altın, toplamda ise 224 kiloluk derecesiyle altın madalya kazandı ve Avrupa Şampiyonu oldu. Ayrıca Silkme'de kendisine ait olan 'Yıldızlar Dünya Rekoru'nu kırarak, yeni bir rekora imza attı.

Kadınlar Gençler kategorisi 64 kiloda ülkemizi temsil eden bir diğer sporcu Altun ise koparmada 94 kilo ile bronz, silkmede 118 kilo ile altın, toplamda ise 212 kiloluk derecesiyle altın madalya kazandı ve Avrupa Şampiyonu oldu.

İletişim Başkanlığı yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası’nda altın madalya kazanan sporcularımız Dilara Narin ve Berfin Altun’a tebrik mesajı göndermiştir" dedi. (DHA)


Dünyada ve Türkiye'de günün gelişmeleri T24 haber bülteni Manşet'te