Gündem

Cumartesi Anneleri'nden Ankara Jitem davası tepkisi: Envanterde bulunan silahla işlenen bu cinayetleri kim gerçekleştirdi?

13 Aralık 2019 13:19

Cumartesi Anneleri, Ankara Jitem davasında 17 kişinin ölümüne ilişkin suçlanan sanıkların beraat etmesine tepki gösterdi. Cumartesi Anneleri beraat kararı hakkında, "Söyleyin o zaman; Polis Özel Harekat envanterinde bulunan silahla işlenen bu cinayetleri kim gerçekleştirdi?" diye sordu.

19 kişinin zorla kaybedilip infaz edilmesine ilişkin açılan ve karar duruşması bugün görülen Jitem Ankara davasında, 17 kişinin ölümüne ilişkin suçlanan sanıklar beraat etti. Lazem Esmaeılı ve Asker Smıtko’nun ölümüne ilişkin suçlanan sanıkların ise dosyalarının ayrılmasına karar verildi.

Karara tepki gösteren Cumartesi Anneleri, Twitter üzerinden şu açıklamayı yaptı:

"Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ankara Jitem Davası tanıklara rağmen, delillere rağmen, belgelere rağmen, kamu görevlilerinin ifadelerine rağmen beraatle sonuçlandı. “Cürüm işlemek için oluşturulan silahlı teşekkülün faaliyeti kapsamında insan öldürmek” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanan sanıklar beraat etti. Ceza yargılamasının amacı hakikati ortaya çıkarmaktır. Söyleyin o zaman; Polis Özel Harekat envanterinde bulunan silahla işlenen bu cinayetleri kim gerçekleştirdi?"

Zelal Buldan: Özür dileriz babacım, gittiğinizden beri hiçbir şey değişmediği için

Savaş Buldan ile Pervin Buldan'ın kızı olan Zelal Buldan da karara "Yazık. Diyecek tek şey bu. Yazık. Bu ülkeye dair 1 gram umut besleme diye tokat gibi çarptı yine. Bir şey ifade ettiğini sanmıyorum ama hepimizin ahı üstünüzdedir, bu ağırlık elbet bir gün kalbinize çökecektir. Özür dileriz babacım, gittiğinizden beri hiçbir şey değişmediği için" diyerek tepki gösterdi.

Savaş Buldan 4 Haziran 1994'te, dönemin başbakanı Tansu Çiller "Elimizde PKK'ya yardım eden Kürt işadamlarının listesi var" demesinden birkaç aç sonra faili meçhul bir cinayetle öldürüldü. Buldan ve diğer iş insanları öldürüldüğü dönemde Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar'dı. Ağar bugün verilen kararla beraat ettirildi.

TIKLAYIN - Ankara Jitem davasında sanıklar beraat etti