Koronavirüs

Covid-19'un Güney Afrika’daki varyantı Kaliforniya’da da görüldü

11 Şubat 2021 19:35

Güney Afrika’da ortaya çıkan Koronavirüs'e (Covid-19) ait varyantın, ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki 4 kişide görüldüğü açıklandı. Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, bu varyantın Kaliforniya’da ilk kez görüldüğünü belirtti.

ABD’nin Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, Güney Afrika varyantı olarak bilinen Koronavirüs'e ait varyantın eyaletteki 4 kişide tespit edildiğini duyurdu. Newsom, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Birkaç saat önce Güney Afrika varyantına sahip vakalar ortaya çıktı. Stanford’da iki, Alameda County ve Santa Clara County’de birer vaka tespit edildi. Dolayısıyla, Güney Afrika varyantları olarak belirlediğimiz iki varyant şu anda ilk defa Kaliforniya eyaletinde tespit edildi” dedi.

İngiltere varyantından 159 kişi tespit edildi 

Öte yandan Newsom, Güney Afrika varyantının yanı sıra, İngiltere’de ortaya çıkan varyant tespit edilen 159 vaka olduğunu açıkladı. İngiltere ve Güney Afrika varyantlarının, henüz bilimsel olarak daha ölümcül olduğu ifade edilmiyor ancak virüsün ilk ortaya çıktığı varyanttan daha bulaşıcı olduğu düşünülüyor. (DHA)