Yaşam

Çorum'da fırtına: 1 ölü

12 Temmuz 2019 16:02

Çorum'da fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Devrilen ağacın altında kalan bir kişi öldü.Çorum’da çıkan fırtınada devrilen bir ağacın altında kalan 86 yaşındaki İbrahim Olay hayatını kaybetti. Fırtınada Çorum Adliyesi, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Hitit Kız Öğrenci Yurdu gibi bazı kamu binalarının çatısını uçtu.

Çorum’da yaşanan ve il merkezinin yanı sıra ilçelerde de etkili olan kuvvetli fırtına esnasında Mecitözü ilçe merkezindeki bir kahvehanede oturan Olay, fırtına ve yağış devam ederken evine gitmek üzere kahvehaneden ayrıldı. Yolda fırtınanın etkisi ile kopan kavak ağacının altında kalan adam olay yerinde hayatını kaybetti. Yaşlı adamın cesedi Cumhuriyet Savcısının yaptığı incelemenin ardından otopsi için Mecitözü devlet hastanesi morguna kaldırıldı.

Kuvvetli fırtınanın etkisiyle Ankara Çevreyolu Bulvarı Yaydiğin Kavşağı civarında Karayolları’na ait yön levhalarını devrilirken, Farabi Caddesi üzerindeki tarihi Kunduzhan (Tabakhane) Camii’nin minaresi ile kaldırım kenarındaki bir ağacın devrildi. Ayrıca çok sayıda ev ve iş yeri de fırtınada zarar gördü.