Dünya

Colorado'da saldırıya uğrayan kadının ölümünden sonra anne ayı ve yavrularının uyutulması tepki çekti

05 Mayıs 2021 11:47

ABD'nin Colorado eyaletinde 39 yaşında bir kadın ayı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Kadının ölümünün ardından bir anne ayı ve iki yavrusu uyutuldu. Ayıların uyutulması üzerine sosyal medyada çok sayıda insan Colorado Park ve Yaban Hayatı Yönetimi'ne tepki gösterdi. 

Denver Channel sitesinde yer alan habere göre, Colorado'da 39 yaşında bir kadının ölümünün ardından bir yetişkin iki yavru ayı, yetkililer tarafından uyutuldu. Yapılan otopside anne ayı ve bir yavrusunun karnında insan kalıntıları bulundurdu. 

Colorado eyaletinde 1960 yılından bu yana dördüncü defa gerçekleşen ölümcül ayı saldırısının ardından hayvanların doğrudan uyutulmasına tepki gösterildi. Colorado Park ve Yaban Hayatı Kamu Bilgilendirme Görevlisi Jason Clay, ayıların uyutulmasına yönelik tepkilere "Bu bir daha yaşanmasına izin veremeyeceğimiz bir durum. Ayıların uyutulması gerekiyordu" dedi. 

Clay, ayılar uyutulmasaydı, yiyecek buldukları alanı hatırlayarak bir daha insanlarla karşı karşıya gelebileceklerini söyledi. 

Geçmişte yaşanan ayı saldırısı vakalarında, evlerin olduğu bölgeye inen ayıların başka bir bölgeye taşınması gibi örnekler olduğu, ötenazi yerine bunların uygulanabileceğine dair eleştirilere yanıt veren Clay "Ayılar nereden yemek bulabileceklerini öğrendiklerinde çok uzun mesafelerde olsalar bile geri dönebiliyorlar" dedi.