Kültür-Sanat

Çocuklar Arter'de "Bunu ben de yaparım" diyecek

Sanatçı Volkan Aslan, Saat Kaç? sergisinde yer alan Endişe isimli yerleştirmesini, 8-12 yaş aralığındaki katılımcılarla yorumlayacak

14 Ekim 2019 12:21

Herkesin yaratıcı sürecin parçası olabileceği bir ortamı mümkün kılmayı amaçlayan Arter Öğrenme Programı’nda “Bunu ben de yaparım!” başlıklı atölye çalışması çocukları bekliyor. 19 Ekim Cumartesi günü 11:00’de Atölye’de gerçekleşecek etkinlikte sanatçı Volkan Aslan, Saat Kaç? sergisinde yer alan Endişe isimli yerleştirmesini, 8-12 yaş aralığındaki katılımcılarla yorumlayacak.

 Öğrenme Programı, çağdaş sanatı üretildiği bağlam, ziyaretçilerin gündelik deneyimleri ve hayal gücüyle ilişkilendirerek yorumlamaya açıyor. Program kapsamındaki Çocuk Atölyeleri ise katılımcıların, çeşitli malzeme ve üretim araçlarıyla karşılaşarak yaratıcı süreçleri deneyimlemeleri amacıyla farklı yaş gruplarına yönelik düzenleniyor.

 Arter’in açılış sergilerinden Saat Kaç? sergisinde Endişe isimli yerleştirmesiyle yer alan sanatçı Volkan Aslan, 8-12 yaş aralığındaki katılımcılara yönelik “Bunu ben de yaparım!” başlıklı bir atölye çalışması gerçekleştirecek. 19 Ekim 2019 Cumartesi günü saat 11:00’de Atölye’de düzenlenen etkinlikte sanatçı, sergilenen eserini katılımcılarla birlikte yorumlayacak. Aslan’ın, bulduğu keçe figürlerle oluşturduğu yerleştirmeyi inceleyen katılımcılar, hayal ettikleri figürleri üreterek birlikte yeni bir hikâye oluşturacaklar.

 Atölyenin biletleri Arter’den temin edilebilir; 0212 708 58 00 numaralı telefondan rezervasyon yaptırılabilir.