Gündem

Cinsel saldırı, eziyet, kötü muamele suçlamasına 5 ayda tahliye

03 Aralık 2019 16:08

Kadına ve çocuğa yönelik şiddet konusunda caydırıcılığın sağlanamamasında uygulamanın etkili olduğunu gösteren yeni bir örnek Aydın’da yaşandı. Eşine sistematik şiddet uyguladığı, cinsel saldırıda bulunduğu, işkence ve eziyet ettiği, eşinin ailesini ölümle tehdit ettiği, çocuğuna şiddet uygulamadığı iddialarıyla tutuklanan sanık, sadece 5 ayda tahliye oldu. Sanık ise eşinin küflü ekmek ve makarnayı önüne yemek olarak çıkarttığını, nafaka almak için yalan söylediğini, eve gelen erkek arkadaşını öptüğünü iddia ederek kendini savundu ve oy çokluğuyla tahliye edildi. 

Aydın Nazilli’de yaşanan olay, kadının komşusuna sığınmasıyla ortaya çıktı. 3 yaşında bir kız çocuğu annesi olan kadın, 11 yıllık eşinden sistematik işkence gördüğünü, çeşitli şekillerde cinsel şiddete maruz kaldığını, eşinin, yapmasını istediklerine rıza göstermediğinde ailesini öldürmekle tehdit ettiğini, çocuğunu karanlık odaya kilitlediğini, balkondan atacağını söylediğini belirterek savcılığa şikâyet başvurusunda bulundu.

Şikâyetçi kadın, çeşitli defalar hastaneye gittiğini ancak korktuğu ve utandığı için eşinin yaptıklarını anlatamayarak kabız olduğu vb. yalanlarla muayene olduğunu ifade etti. Hastane kayıtları da kadının anlatımlarını doğruladı. Kadın ayrıca doğumdan sonra eşinin ısrarıyla göğüslerini büyüttüğünü, karın gerdirme ameliyatı yaptırdığını söyledi. Yemek yiyeceğinde eşinin “yağların yeter” diyerek yemesini engellediğini de ifade etti.

Şikâyette bulunmasına yol açan olayın da eşinin kendisini banyoya çağırmasıyla meydana geldiğini anlatan kadın, banyoda yine garip isteklerde ve cinsel saldırıda bulunduğunu, karşı çıkıp bağırmasıyla eşinin yere düştüğünü, bu sırada kızını da alarak komşuya sığındığını aktardı. Kadının komşusu da bu beyanları doğruladı. Kadının evine geldiğinde yürüyemez halde olduğunu savcılıkta anlattı. Adli Tıp’ta yapılan muayene sonrasında da kadının anlatımlarının ve iddialarının doğru olduğunu gösteren psikolojik tepkiler verdiği rapor altına alındı. 

Savcılık, bunun üzerine kadının kocası için gözaltı kararı çıkarttı ve tutuklama talebinde bulundu. Şüpheli koca tutuklanarak cezaevine konuldu. Hakkında işkence, eziyet, cinsel saldırı, kötü muamele suçlamalarıyla dava açıldı.

Arkadaşımı öptü iddiası

Sanık ilk duruşmada, karısının yalan söylediğini, bahsedilen hiçbir cinsel saldırıyı gerçekleştirmediğini, normal yollardan ilişkiye girdiğini, sadece alkol kullandığını ve bunun için de tedavi gördüğünü belirtti. Eşinin yemek yapamadığını, kendisine sadece küflü ekmek ve makarna yapabildiğini, eve misafir gelen arkadaşını öptüğünü ama bunu sevdiği için mesele etmediğini, kızını çok sevdiğini ve odaya kapatmadığını, balkona ise ağladığında sakinleştirmek için çıkarttığını anlattı. Kayınpederi de gelininin başkasıyla ilişkiye girdiğini kendisine anlattığını ancak olay çıkmaması için bunu gizlediğini iddia etti. 

İkinci duruşmada tahliye

Duruşmada kadının şiddet gördüğü iddiası yerine kocasının ve kayınpederinin bu iddiaları konuşuldu. Mahkeme, kadının öptüğü iddia edilen, sanığın arkadaşını bile dinledi. Tanık olarak dinlenen kişi, eşiyle birlikte arkadaşının evinde kaldıklarını, kadının da kızıyla birlikte kendileriyle aynı odada yattığını, bu duruma şaşırdığını, gece kadının ayağına ve kanepeye dokunduğunu ifade etti. Mahkeme, kendi evinde, kızını da yanına alarak misafirle aynı odada kalan kadının bu durumunun korku ve endişeden kaynaklanmış olabileceğini de gözetmedi. Cinsel saldırı, işkence, eziyet, kötü muamele gibi ağır suçlamalara rağmen sanık, geçtiğimiz günlerde yapılan ikinci duruşmada tahliye edildi.