Dünya

Çin ile ABD arasındaki müzakereler Trump'a verilen sert cevapla son buldu: "Hasta olan sen olduğunda başkalarına 'ilacını al' demenin bir anlamı yok"

31 Temmuz 2019 12:38

T24 Dış haberler

Washington ile Pekin arasında bir yıldır süren ticaret savaşına son vermek amacıyla yapılan görüşmeler Çin Dışişleri Bakanlığı'nın ABD Başkanı Donald Trump'a verdiği sert yanıt ile son buldu.

Trump dün Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Çin'in görüşmeler konusunda yavaş davrandığını ima ederek, "Sorun onların beklemesi... Ben kazandığımda ellerindeki anlaşma şu anda müzakere ettiklerinden çok daha sert olacak.... veya hiç anlaşma olmayacak" yazmıştı. Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hua Chunying bu açıklamalara, "ABD'nin şu anda maksimum baskı politikasını uygulamasının hiçbir mantığı yok. Hasta olan sen olduğunda başkalarına 'ilacını al' demenin bir anlamı yok" sözleriyle yanıt verdi.

Reuters'ın aktardığına göre ABD il Çin arasında tekrar başlayan görüşmeler sadece yarım gün sürdü. Dün Şangay'a varan ABD heyeti Çin heyeti ile bir akşam yemeği yedikten sonra bugün yarım gün müzakere yapıldı. Bir ABD yetkilisi heyetin şu anda ülkesine dönmekte olduğunu aktardı.