Politika

CHP'yi 'ahlâksızların cirit attığı Bizans sarayı'na benzeterek AKP'ye geçen Eşref Ural yeniden CHP'ye döndü!

01 Temmuz 2020 14:50

2014'te CHP'nin 'Ahlâksızların cirit attığı Bizans sarayı'na döndüğünü belirterek, AKP'ye geçen Eşref Ural, yeniden CHP'ye geçti. Ural'ın dönüşü, parti içinde huzursuzluğa yol açtı.

6 yıl önce CHP'den AKP'ye geçen ve ardından AKP il başkan yardımcılığı ve Kepez belediye meclis üyeliğine getirilen Eşref Ural, 6 yıl sonra CHP'ye döndü.

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre; Eylül 2014’te CHP’den istifa ederek AKP’ye geçen Eşref Ural, "Yalan, dolan, lafazanlık, gıybet ve hamaset parti için kültürel etkinlik haline gelmiştir. CHP yalan makinelerinin, cahillerin, soytarıların, sonradan görmelerin ve ahlaksızların cirit attığı Bizans sarayına dönmüştür" ifadelerini kullanmıştı.

Parti içindeki huzursuzluk Kılıçdaroğlu'na aktarıldı

Yeniden CHP’ye geçen Eşref Ural’ın dönüşü Antalya CHP’de büyük tepkilere neden oldu. CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, parti içinde yaşanan huzursuzluğu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na aktardı.

"İstifa ederken ağzı alınmayacak ithamlarda bulundu"

CHP İl Başkanı Nusret Bayar, Eşref Ural'ın dönüşüyle ilgili şunları söyledi: "Sayın Kılıçdaroğlu ve genel başkan yardımcılarımız Sayın Oğuz Kaan Salıcı, Seyit Torun ve Bülent Kuşoğlu ile görüşerek kentimiz ve örgütümüz adına son derece verimli bir görüşme gerçekleştirdik.

Genel başkanımızla kurultay sürecini, belediyelerimizin pandemi sürecindeki çalışmalarını, örgütün beklenti ve taleplerini konuştuk.

Gündemde olan eski AKP’li Kepez belediye meclis üyesi Eşref Ural’ın, parti geleneği ve hiyerarşisi yok sayılarak üye yapılmaya çalışılması da masada konuşulan konular arasındaydı.

Partimizden istifa ederken ağza alınmayacak ithamlarda bulunan, tekrar partimize dönme çabaları kamuoyunda ve örgüt tabanında büyük tepki uyandıran Eşref Ural ile ilgili örgütümüzün ve partililerimizin düşüncelerini genel başkanımıza aktardık. Genel başkanımız gerekli değerlendirmeyi yapacaktır."