Politika

CHP Sözcüsü Öztrak: Aday gösterilmedikleri için DSP'ye geçenlerin etik sorunu var

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, 12 parti meclisi üyesinin yaptığı çağrının ardından olağanüstü parti meclisi toplantısı için hazırlık yaptıklarını söyledi

18 Şubat 2019 15:22

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, yeniden aday gösterilmeyen CHP'li belediye başkanlarının DSP'ye geçmesini değerlendirdi. Öztrak "Etik sorunu olduğu ayan beyan ortadadır. Kendi partisini aday olmadığı için terk edenler seçilirse, milletimiz bize ne yapar diye tartıştığını da duyuyoruz" dedi. 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde yeniden aday gösterilmeyen İstanbul'un Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak ve Muğla'nın Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar DSP'ye geçmişti. 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP MYK sürerken gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, aralarında CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek’in de bulunduğu 12 parti meclisi üyesinin yaptığı olağanüstü parti meclisi toplantısına ilişkin olarak "Arkadaşlarımızın talebini en kısa zamanda hayata geçirmek için hazırlık yapıyoruz" dedi.

"Etik sorunu olduğu ayan beyan ortadadır"

Öztrak, yeniden aday gösterilmeyen CHP'li belediye başkanların DSP'ye geçmesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

"DSP ile bir problemimiz olmaz, bizden aday olamadıkları için bizden DSP'ye geçenlerde bir etik sorunu olduğu ayan beyan ortadadır. Kendi partisini aday olmadığı için terk edenler seçilirse, milletimiz bize ne yapar diye tartıştığını da duyuyoruz. Biz birçok yerde başarılı olacağımızı görüyoruz. Bizi sürekli kavgalı evmiş gibi gösterenlerin, her gün ittifak yaptıkları şehir sayısını artıranların kaybetmekten çok korktuklarını görüyoruz."

"Seçimi kaybetme korkusu Saray'ın bütün bacalarını sardı"

ine ilişkin olarak "Önce AKP Genel Başkanının açıklamasına değinelim. Bundan 10 ay önce gündemimizde bedelli askerlik yok, alırsak şehitlerimize saygısızlık ederiz demiştir. Şimdi bedellinin her türlüsü konuşuluyor. Bu seçimi kaybetme korkusunun Saray'ın bütün bacalarını sardığını gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu. 

"Yıldırım'ın veda yemeğine katılacağız"

İstanbul Belediye Başkan adayı olması nedeniyle TBMM Başkanlığı görevini bırakacak olan Yıldırım'ın veda yemeğine CHP'den arkadaşlarımız katılacak