Gündem

CHP'nin Adalar adayı Erdem Gül'den İstiklal Marşı eleştirilerine yanıt

"Yalancılar, kutsal değerlerimizi seçim malzemesi yapanlar, bizi kandırmaya çalışanlar emellerine ulaşamayacak"

25 Mart 2019 12:35

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'da partisinin belediye başkan adaylarıyla bir programa katıldı. Program başlarken okunan İstiklal Marşı'nı söylemediği gerekçesiyle eleştirilen CHP'nin Adalar Belediye Başkan adayı Erdem Gül, konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. 

"Yalancılar, kutsal değerlerimizi seçim malzemesi yapanlar, bizi kandırmaya çalışanlar emellerine ulaşamayacak. Bütün memleket, İstanbul ve Adalar kazanacak. Yalan kaybedecek" diyen Gül'ün konuya ilişkin bir diğer paylaşımı şöyle:

Erdoğan: CHP İstiklal Marşı'na karşı olanla beraber oluyor, Erdem Gül

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da TGRT'de katıldığı bir canlı yayında Erdem Gül'ü İstiklal Marşı'na eşlik etmediği gerekçesiyle eleştirmişti. "HDP'nin adayı İstiklal Marşı'nı okumuyor diyen Erdoğan, “CHP İstiklal Marşı'na karşı olan birisiyle oluyor, Erdem Gül. Bunlar bizim bayrağımıza da karşı değil mi? Bunlar bayrağımızı kongrelerinde dahi asmayacak kadar bayrak düşmanıdır. Yeri geldiği zaman milliyetçiliği kimseden şey yapmazmış. Buyrun bakın bunlarla iş birliği yapıyor. Bunlara tam manasıyla iş tuttunuz ya" ifadelerini kullanmıştı.