Gündem

CHP milletvekillerinden Gezi tutuklularını ziyaret

"İktidar kin ve kibir içinde"

06 Ağustos 2022 07:48

CHP’nin İstanbul milletvekilleri Enis Berberoğlu ve Yunus Emre, Gezi tutukluları Osman Kavala, Hakan Altınay, Can Atalay ve Tayfun Kahraman’ı tutuklu bulundukları Silivri’de dün ziyaret etti.

Berberoğlu ve Emre, Tayfun Kahraman’ın kızı Vera’nın doğum günü için Can Atalay’ın doğum günü mesajı yazdığını belirtti. Kahraman’la aynı koğuşta kalan Atalay’ın mesajında “Vera, haberini aldıkları gün, Meriç’in karnının günden güne büyümesi. Seninle Meriç’in her kapıyı açışı. Beraat ettiğimizde kundaktaki halin. Tutuklandığımızdaki gözlerin. Tayfun’u öpüşün. Bunu büyük ihtimal 10 yıl sonra anlayacaksın. Sen bizim bir tanemizsin. Madem adın Vera, ‘saçları kıvırcık, kirpikleri mavi’ diyeceğim günü iple çekiyorum” ifadeleri yer aldı.

CHP’li Emre ziyarete ilişkin, “Ziyaret ettiğimiz isimler, Türkiye’nin karanlık koşullarında CHP’nin ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun yürüttüğü mücadeleyi çok takdir ettiklerini belirttiler. Kin ve kibir içinde bir iktidar gördüklerini ama karşısında yer alan muhalefetin iktidardan çok farklı olduğunu belirttiler. Türk milleti adına karar veren yargıdan, Türk milletinin gurur duyacağı kararlar istediklerini belirttiler. Kendilerinin darbecilikle suçlandığını ancak bunlarla ilgili hiçbir kanıtın ve adil yargılama sürecinin olmadığını söylediler” dedi.

TIKLAYIN - Gezi davası tutuklularından 100. günde 100 soru: AYM “hak ihlali” kararı verecek mi yoksa kapıya “artık kapattık” tabelası mı asacak?