Gündem

CHP'li Yarkadaş sordu: Ziya Selçuk bu resmi görünce ne hissediyor?

Yarkadaş, Doğa Koleji'nden 3. sınıf öğrencisi Sera Saltık'ın çizdiği "Okulumuzdan gitmek istemiyoruz" resmini paylaştı

13 Aralık 2019 13:47

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, eğitimin aksadığı Doğa Koleji'nde yaşanan sorunları kamuoyunun gündemine taşıyan Yarkadaş, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un görmesi için bir resim paylaştı. Doğa Koleji Ataşehir Kampüsü 3 B sınıfı öğrencisi Sera Saltık'ın çizdiği ve üzerine "Okulumuzdan gitmek istemiyoruz" yazdığı resmi yayınlayan Yarkadaş, "Ziya Selçuk, okuldaki finansman sorunu beni ilgilendirmez diyor. Peki bu resmi görünce ne hissedecek?" diye sordu. 

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, Bakan Selçuk'u Doğa Koleji'nde yaşanan sorunlara kayıtsız kalması sebebiyle eleştirdi.  Doğa Koleji Ataşehir Kampüsü 3 B sınıfı öğrencisi Sera Saltık'ın çizdiği ve üzerine "Okulumuzdan gitmek istemiyoruz" yazdığı resmi yayınlayan Yarkadaş, "Ziya Selçuk, okuldaki finansman sorunu beni ilgilendirmez diyor. Peki bu resmi görünce ne hissedecek?" diye sordu. 
 
Yarkadaş, Doğa Koleji Ataşehir'de çekilen bir videoyu da paylaşarak  "Doğa Koleji'nde okuyan yüzlerce öğrenciden ve hizmet vermeye çalışan öğretmenlerden gelen bilgilere göre, birçok kampüste borçlar ödenmediği için internet bağlantısı kesildi. Bazı okullarda ise elektrik, jeneratörden alınıyor. Yakıt bitince ne olacağını ise kimse bilmiyor. Videodaki bu görüntü Doğa Koleji Ataşehir'de bugün çekildi. Anneler bir yandan iyi bir haber bekliyor, bir yandan ise gözyaşı döküyor. Çocuklar ise arkadaşlarıyla şarkı söylüyor ve okullarının kapanmasını istemediklerini dile getiriyor. MEB @ziyaselcuk #DoğaKoleji 'ndeki finansman sorununun kendisini ilgilendirmediğini söylüyor ve hiçbir şey yokmuş gibi davranıyor. 3 B öğrencisi Sera ise yaşananların kendilerini nasıl etkilediğini çizdiği resimle ortaya koyuyor. Sera, "Okulumuzdan gitmek istemiyoruz" diyor. #DoğaKoleji emekçilerinin durumunda ise herhangi bir değişiklik yok. Maaşlar bugün de yatırılmadı. Ataşehir'deki bazı sınavlar, teknik sorunlar yüzünden yapılamadı. Öğretmenler, istifa eden meslektaşlarının yerine de derse girmeye zorlanıyor. Hak ihlalleri katlanarak sürüyor." ifadelerini kullandı.
 
Yarkadaş, öte yandan okul yönetiminin "Devir işlemleri Cumartesi günü bitiyor" yönündeki açıklamasını da paylaştı. Yarkadaş, Doğa Koleji'ni Can Holding bünyesindeki Bilgi Üniversitesi'nin alacağı yönünde iddialar olduğunu da söyledi.