Gündem

CHP'li Sümer: Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden inanılmaz derecede gayrimenkul alımı gerçekleşiyor

14 Haziran 2022 15:16

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, “Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden inanılmaz derecede gayrimenkul alımı gerçekleşiyor. Şehirlerin içine mahalle aralarındaki binaların satışına kadar satışlar yapıldığını görüyoruz. Memleket parsel parsel Katarlılara satılıyor” dedi.

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu üyesi Orhan Sümer, yabancıların gayrimenkul alımına ilişkin açıklama yaptı. AKP’nin yanlış ekonomi politikaları yüzünden Türk lirasının değersizleştiğini kaydeden Sümer, memlekete ‘kelepir tabelası’ asıldığını ve ülkenin yabancı akınına uğradığına dikkat çekti.

AKP’nin dış politikada tutarlı olmadığının da altını çizen Sümer, “Ne zaman saray iktidarı ülkeyi ekonomik olarak dar boğaza sürüklese Katar şeyhleri, sarayın en sevdikleri haline geliveriyor. Geçen haftalarda Galataport ve İstanbul Havalimanı’nın Katarlılara satılacağı haberleri kamuoyuna yansımıştır. Doğrulama gelmediği gibi yalanlama da olmadı. Daha önce Katarlılara satılanları da tüm Türkiye biliyor. Sarayın Katar sevdası bitmeyebilir ama vatandaşın tahammülü artık bitmiştir” dedi.