Gündem

CHP’li Sarıbal’dan, ‘THY’de Hanımın Çiftliği dönemi’ iddialarına tepki: Bu görgüsüzler devlet kaynaklarını lüks ve gösteriş için yağmalarken…

05 Haziran 2019 11:46

T24

CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, Türk Hava Yolları’nda Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın uçaktan inişinde önüne kırmızı halı serildiği iddialarına dair yaptığı yorumda, “Bu görgüsüzler devlet kaynaklarını lüks ve gösteriş için yağmalarken, atanamayan genç bir öğretmen kızımız arife günü intihar etti” dedi.

Airporthaber Genel Yayın Yönetmeni Ali Kıdık, 3 Haziran Pazartesi günü yayımlanan yazısında, İlker Aycı’nın eşi Tuğçe Saatman Aycı’nın yurtdışı ziyaretlerdeki protokol programlarının maaliyetlerine ve şaşaasına dikkat çekmiş ve “Beyler orası THY. Orası beybabanın çiftliği değil, hanımın çiftliği hiç değil” yorumunda bulunmuştu. Kıdık’ın yazısından sonra da sosyal medyada dolaşan fotoğraflarda Saatman Atıcı’nın uçaktan inişi için kırmızı halı hazırlandığının görülmesi tepki çekmişti.

CHP’li Sarıbal da bu fotoğrafları Twitter hesabından paylaşarak şu yorumu yaptı: “Önüne kırmızı halı serilen ve tüm personelin hazırolda beklediği kişi üst düzey bir devlet görevlisi değil; THY YK Üyesinin eşi... Bu görgüsüzler devlet kaynaklarını lüks ve gösteriş için yağmalarken, atanamayan genç bir öğretmen kızımız arife günü intihar etti. Yazıklar olsun.!