Gündem

CHP'li Özgür Özel: Tank Palet Fabrikası siyaset tarihinin en büyük rüşvetidir

Özel, "Akar dışında başka bir savunma bakanına bunu yaptırmaya çalışsanız, kendisini o fabrikanın önünde yakar" dedi

11 Aralık 2019 10:50

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İşletme hakkı Katar ortaklı BMC'ye devredilen tank palet fabrikası hakkında, "Eğer armudun sapı, üzümün çöpü diyerek bunları da bir şekilde ertelersek onlarca yıl kaybedebiliriz” ifadelerini kullanan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı eleştirdi. Özel, "Katar Emiri’nin Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı jest, tarihin en büyük siyasi jestidir. Arkasından bu fabrika çıktığına göre, siyaset tarihinin en büyük rüşvetidir” dedi.

Bakan Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tank palet fabrikaları hakkındaki eleştirilerine, "Gemilerimizi yaptık, uçak yapmak üzereyiz. Helikopterimizi yaptık, topumuzu yapıyoruz. Geriye kaldı tank. Eğer armudun sapı, üzümün çöpü diyerek bunları da bir şekilde ertelersek onlarca yıl kaybedebiliriz” cevabını vermişti.

BirGün'ün haberine göre Milli Savunma Bakanı Akar’ın açıklamalarının ‘ciddiyetle bağdaşmadığını’ ifade eden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “armudun sapı, üzümün çöpü” şeklinde anlatılan durumun Türkiye’nin savunma sanayisi bakımından büyük öneme sahip olduğunu vurguladı. Özel, “Ne demek armudun sapı, üzümün çöpü? Yani ‘Çabucak yapalım, orasına burasına bakmayalım’ diyor. Bu kadar stratejik önemde bir fabrikanın özelleştirilmesi başlı başına bir sorundur. Dünyanın en pahalı yedi uçağından birini verdiler. ‘Bu niye geldi’ derken arkasından bu işler çıktı. Katar Emiri’nin Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı jest, tarihin en büyük siyasi jestidir. Arkasından bu fabrika çıktığına göre, siyaset tarihinin en büyük rüşvetidir” ifadelerini kullandı.

"Akar dışında başka bir savunma bakanı kendini fabrikanın önünde yakar"

CHP’li Özel, Akar’ın daha önce partili Genelkurmay Başkanlığı yaptığını, bu kez görevini partili Milli Savunma Bakanı olarak sürdürdüğünü belirterek, “Milli Savunma Bakanı’nın söylediği hiçbir sözün tutar tarafı yok. Akar dışında başka bir savunma bakanına, genelkurmay başkanına bunu yaptırmaya çalışsanız, kendisini o fabrikanın önünde yakar. Akar, nasıl bir Genelkurmay Başkanlığı yaptıysa öyle de Savunma Bakanlığı yapıyor” dedi.