Gündem

CHP'li Murat Emir, Mersin vekili Başarır'ın soruşturma başlatılan sözlerinin tamamını paylaştı: Bu sözleşmeleri derhal iptal edin

30 Kasım 2020 11:40

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Habertürk programında Tank Palet Fabrikası'nın Katarlılara satılmasını eleştiren sözlerinin tamamını paylaştı. CHP’li Emir, “Mersin Milletvekilimiz @alimahir’in sözlerinin bir kısmını cımbızlayarak FETÖ taktikleriyle algı oluşturmaya çalışanları kınıyoruz. Katar’a vatan mallarını peşkeş çektiğiniz bu sözleşmeleri derhal iptal edin! Yüksek sesle tekrar ediyoruz, #TankPaletVatandırSatılamaz” dedi.

Habertürk TV'de katıldığı televizyon programında, Sakarya'da kurulu Tank Palet Fabrikası'nın Katar ortaklı BMC'ye devrini gündeme getiren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış. Ben değer biçemiyorum. 50 milyon dolara satılmış…” demişti.

"Tank Palet Fabrikası, ordunun bir parçasıdır"

Programın diğer konukları Yaşar Hacısalihoğlu ve Hilmi Taşdemir, "Bunu nasıl söylersiniz?", "Tank Palet Fabrikası ordu mudur?" gibi sözlerle Başarır'a karşı çıkmış, bunun üzerine Başarır şunları söylemişti: "Ordudan kastım Tank Palet Fabrikası'dır. Sakın yanlış bir anlam çıkmasın. Ben mehmetçiği, ordumuzu kastedebilir miyim? 'Tank Palet Fabrikası, ordunun bir parçasıdır' dedim ve 'bunun yüzde 49'u Katar'a satılmıştır' dedim."

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP'li Ali Mahir Başarır hakkında, ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve devletin askeri teşkilatını alenen aşağılama’ suçlarından resen soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Başsavcılığın açıklamasında şu ifadelere yer verilmişti:

“Katıldığı bir TV programında ‘Türk ordusu satılmış’ diyen 27. dönem Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca TCK'nın 301. maddesi uyarınca Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve devletin askeri teşkilatını alenen aşağılama suçlarından resen soruşturma başlatılmıştır."