Sağlık

CHP'li Murat Emir: 'Çağ atladık’ palavraları ile utanmadan günü kurtarmaya çalışıyorsunuz

"Muayene olamayan hastalar çaresizlik içinde"

25 Nisan 2022 16:30

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Başkent Ankara'daki devlet hastanelerinde yaşanan randevu sorununa dikkat çekerek, “Ankara’da yaşayan bir vatandaşın göz, KBB, kalp veya diş muayenesi olması imkânsız. Muayene olacaksa Nallıhan veya Polatlı’ya gitmesi gerekiyor. Muayene olamayan hastalar çaresizlik içinde, ama siz hala ‘çağ atladık’ palavraları ile utanmadan günü kurtarmaya çalışıyorsunuz” dedi.

Aynı zamanda göz doktoru olan CHP'li Murat Emir, sosyal medya hesabında bugün yaptığı paylaşımda, Ankara’daki devlet hastanelerinin bazı bölümlerinden muayene randevusu alınamadığını belirtti. Hastaların yakın tarihli randevu için ilçelerdeki devlet hastanelerine yönlendirildiğini gösteren bir ekran görüntüsü paylaşan Emir, şunları kaydetti:

“Ankara’da yaşayan bir vatandaşın göz, KBB, kalp veya diş muayenesi olması imkânsız. Muayene olacaksa Nallıhan veya Polatlı’ya gitmesi gerekiyor. Muayene olamayan hastalar çaresizlik içinde, ama siz hala ‘çağ atladık’ palavraları ile utanmadan günü kurtarmaya çalışıyorsunuz.”