Gündem

CHP'li İnce evlatlarını kaybeden anneleri yemeğe davet etti: "Acının rengi yoktur"

Diyarbakırlı şehit annelerini de yemeğe davet ettiğini söyleyen İnce, nöbeti bırakmak istemedikleri için gelmediklerini belirtti

26 Eylül 2019 20:39

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ve eski milletvekili Muharrem İnce, Yalova’daki evinde verdiği yemekte Soma maden faciası, Çorlu tren kazası ve vatan savunmasında evlatlarını kaybeden şehit anneleriyle  bir araya geldi. İnce, “Anaların acısının rengi yoktur” dedi.

İnce, memleketi Yalova'nın Elmalık köyündeki evine çocukları çeşitli olaylarda hayatını kaybetmiş ve bazıları hak arayışını sürdüren anneleri davet etti. Yemekte İnce'ye annesi Zekiye İnce ve eşi Ülkü İnce eşlik etti. Davetli olduğu halde katılım göstermeyen Diyarbakırlı şehit anneleri hakkında “Nöbeti bırakmak istemedikleri için gelmediler" diyen CHP'li İnce, Cumartesi Anneleri'ni de davet ettiğini fakat onların siyasi hiçbir davete icabet etmediğini aktardı.

Açıklama yapan İnce, bu davetin gerçekleşme hikâyesini de şöyle anlattı: 

“Annemle aramızda 10 gün önce şöyle bir konuşma geçti; köye gelmiştim, anamın evinde televizyon açıktı. Diyarbakır’daki anneleri gösteriyordu. Bana, ‘Sen milyonları meydanlara topladın. Ama hep CHP’lileri topladın. Büyük ihtimalle bu anneler CHP’li değil. Annenin acısının partisi mi olur? Neden hepsini bir araya getirmiyorsun?' dedi. Aramızda böyle bir konuşma geçince biz de dedik ki, anaların acısını yarıştıramayız. Onları ayrıştıramayız. Anaların acısının rengi yoktur. Hepsinin gözyaşının rengi aynıdır. Annelerin acıları, hepimiz için ortaktır. Onların ağırlığını ölçecek seviyede değiliz biz. Onların renklerini sorgulayacak durumda değiliz. Dolayısıyla bu toplantının fikir anası da anamdır.” 

Davete katılan anneler ile birlikte yemek yiyen İnce, günün devamında annelerle sohbet etti. (İHA)