Medya

CHP’li Çakırözer: Adalet Bakanlığı “Tutuklu gazeteci yok” diyemedi, “Sayamadık” dedi

 “Gazetecileri haksız, hukuksuz yargılamak kolay ama saymak zor geldi”

08 Eylül 2019 13:00

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne “bir gazetede veya internet sitesinde yayımlanmış yazısı gerekçe gösterilerek kaç kişi yargılanıyor, kaç kişi tutuklu” sorusunu yönelten Çakırözer, “ayrı veya özel bir çalışma, araştırma, inceleme ve analiz gerektirdiği” yanıtını aldı. Çakırözer, “Gazetecileri haksız, hukuksuz yargılamak kolay. Adalet Bakanlığı ‘tutuklu gazeteci yok’ diyemedi, ‘sayamadık’ dedi. Onlarca gazeteci cezaevinde, yüzlercesi yargılanıyor. Gazeteci-yazar Güray Öz 70 yaşına, Kandıra Cezaevi’nde girdi. Gazetecileri haksız, hukuksuz yargılamak kolay ama saymak zor geldi” dedi. 

Çakırözer; iktidarın basın ve ifade özgürlüğüne yönelik tepkilere “Türkiye’de tutuklu gazeteci olmadığı, kendilerini gazeteci olarak gösteren kişilerin terör örgütleri ilişkisi olduğu” yönündeki açıklamaları karşısında bu kez soruyu değiştirdi

 “Güray Öz, 70 yaşında cezaevine girdi”

 Çakırözer, “Gazeteciler, yazarlar, çizerler, aydınlar, düşünürler bir köşe yazısından, karikatüründen, paylaştığı bir tweet’ten kolayca; haksız, hukuksuz iddianamelerle yargılanabiliyor,  hızla cezalandırılıyor, adaletsiz bir şekilde hapse giriyor. Bugüne kadar ‘tutuklu gazeteci yok’ ezberi inatla sürdürülüyordu. Şimdi Adalet Bakanlığı ‘tutuklu gazeteci yok’ diyemedi, ‘sayamadık’ dedi. Çünkü ‘yok’ demek rasyonel değil, dünya biliyor ki sadece yazısından dolayı onlarca gazeteci cezaevinde yüzlercesi yargılanıyor. Gazeteci-yazar Güray Öz, 70 yaşına, Kandıra Cezaevi’nde girdi. Güray Öz ile birlikte onlarca gazeteci, yazar Meclis’in açılmasını ve Yargı Reformu çalışmalarına başlanılmasını bekliyor” dedi.